Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. szerda, Klára

FIDESZ

Országgyűlési választások 2010
15. választókerület jelöltjének bemutatása
16. választókerület jelöltjének bemutatása
17. választókerület jelöltjének bemutatása

Fidesz fórum az ŐKH-ban
Fidesz fórum Kelenvölgyben
A Fidesz bemutatta újbudai jelöltjeit
Fidesz kampányzáró koncert Albertfalván
Varga Miklós és barátai a Bikás parkban
Fénylánc a Feneketlen-tó körül
A "Védd magad!" pályázat díjkiosztója
Pálffy István volt Rétvári Bence vendége
Fidesz családi nap a Bikás dombon
Húsz év kampánytermése a Budai Klub Galériában
Tarlós István az FMH-ban
Rétvári Bence és Sölch Gellért újabb sajtótájékoztatója a Hadik előtt
Rétvári Bence 100 éves születésnaposnál
Kupper András Őrmezőn standolt
Szájer József a GKH-ban
Bencsik András a KKH-ban
A kommunizmus áldozataira emlékeztek a Budai Klub Galériában
Kupper András közéleti estje
Kupper András a Gazdagréti Nyugdíjasházban
Rétvári Bence és Sölch Gellért sajtótájékoztatója a Hadik előtt
Kupper András bemutatkozása Gazdagréten
Rétvári Bence bemutatkozása a Tranzitban

Választási hírek 

 

Lakossági fórum Albertfalván2010. 12. 14.
Kupper: Be kell teljesíteni a rendszerváltást!2010. 09. 30.
Fidesz fórum Kelenvölgyben2010. 09. 29.
A Fidesz bemutatta kerületi jelöltjeit2010. 09. 10.
Hoffmann Tamás lesz Molnár Gyula kihívója2010. 08. 01.
Rétvári, Simicskó, Kupper: Ellenzéki szerep után2010. 04. 26.
Fidesz-KDNP: Fát ültettek a lengyel áldozatok emlékére2010. 04. 20.
Simicskó: Albertfalvának és Kelenföldnek is győznie kell 2010. 04. 20.
Kupper: Molnár Gyula elhagyta az MSZP-t?2010. 04. 19.
Fénylánc a Feneketlen-tó körül2010. 04. 12.

 

15. választókerület jelöltje: Rétvári Bence (Fidesz-KDNP)

 

 

Gellérthegy, Szentimreváros és Lágymányos 30 éves országgyűlési képviselőjelöltje, fővárosi képviselő és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke. Civilben ügyvédként dolgozik. Nős, felesége mérnök informatikus. A 2008-as időközi választáson került be az Országgyűlésbe.

 

Honlap: http://retvari.hu/
Facebook támogatói oldal: http://www.facebook.com/pages/dr-Retvari-Bence/206829842043
YouTube csatorna: http://www.youtube.com/user/retvari
Twitter: http://twitter.com/retvaribence

 

16. választókerület jelöltje: Simicskó István

 

Dr. Simicskó István vagyok. A FIDESZ-KDNP jelöltjeként indulok azért, hogy Kelenföld és Albertfalva, azaz a 16. választókerület országgyűlési képviselője legyek.

Jómagam kétgyermekes budai családapa vagyok, aki jogász és közgazdász végzettséggel rendelkezem. 1991 óta veszek részt a politikában a FIDESZ és a KDNP színeiben. 1998 óta, azaz tizenkét éve vagyok országgyűlési képviselő. Az Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatalban politikai államtitkárként a nemzetbiztonsági szolgálatokért feleltem. Jelenleg az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnöke vagyok. Ezen kívül számos szakterületen dolgoztam a parlamentben, főleg honvédelmi, biztonságpolitikai és mentelmi kérdésekkel foglalkoztam.

Az országos politikai kérdések mellett szeretnék ott is segíteni, ahol a mindennapok zajlanak. Képviselőként küzdeni fogok azért, hogy csökkenhessenek a rezsiköltségek és a lakótelepeken is jobb legyen az élet. Családapaként különösen fontos nekem az oktatás. A bölcsődék, az óvodák és az iskolák számát és színvonalát emelni kell. Azon leszek, hogy az oktatás ismét értéket teremtsen. Minden nemzedék számít: a kisgyermekes családoktól a nyugdíjasokig. Az egészségügyre külön figyelmet kell fordítani. A sport személyes szívügyem: szeretném, ha mindenkinek több lehetősége volna rá.

www.simicskoistvan.fidesz.hu

 

17. választókerület jelöltje: Kupper András

 

Az idő jobbra fordul - Kupper András üzenete 2010 tavaszára.

 

Fel kell számolni a korrupciót

 

Válaszol: Kupper András, Budapest, XI. kerület, 17-es választókerület

 

- Mióta foglalkozik közügyekkel? Mit jelent Ön számára a választókerülete?

 

- Közügyekkel, konkrétan politikával 1989 óta foglalkozom, fideszes politikusként. Szakterületem a kezdetektől az egészségügy, mivel a politikai pályát megelőzően a Semmelweis Egyetemen oktatóként és kutatóként dolgoztam.
A kerületben születtem, itt nőttem föl, az a kerület az otthonom. Önkormányzati képviselőként 1998 óta dolgozom itt.
Választókerületem egy összetett városrész, amelyhez hozzátartozik a lakótelepi Őrmező, Gazdagrét, a falusias Kelenvölgy, valamint a kertvárosias Sasad és Sashegy.

 

- Mit tett eddig a választókerületben élők szolgálatában? Mire a legbüszkébb?

 

- Ellenzéki képviselőként a szembesítés, a folyamatos és szigorú kontroll, az itt élők érdekeinek érvényesítése a feladat. A szocialista-szabaddemokrata koalíciót minden egyes antidemokratikus és a kerület érdekeivel ellentétes lépésnél felelősségre vontuk. Az itt élők ma már tudják, nem kell mindent szó nélkül hagyni, amit az önkormányzati vezetők megpróbálnak rájuk erőltetni. Lakossági fórumokon, aláírásgyűjtéssel, nyilvános meghallgatásokon szót kell emelni lakókörnyezetük rombolása ellen. A korrupciógyanús ügyeket nyilvánosságra hoztuk, a szakrendelőből ellopott százmillió ügyében a rendőrség, a Kopaszi-gát ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség folytat vizsgálatot.

 

- Milyen megígért fejlesztések maradtak el?

 

- 2006-ban az MSZP azt ígérte, a dél-budai hidak és az elkerülő úthálózat fejlesztésével csökkenti a kerületen áthaladó forgalmat, a légszennyezést és a zajszintet. Azt ígérte, a 4-es metró végállomása a virágpiacnál lesz, aminek a kerület lakosai, de főként a gazdagrétiek, az őrmezőiek és a kelenvölgyiek lesznek a legnagyobb nyertesei. Az ígéretekből nemhogy nem valósult meg semmi, de a Parlamentben a kerületi szocialisták nemet mondtak az általam beadott, összes választókerületet érintő módosító javaslatra, többek között a virágpiaci végállomáshoz szükséges állami források biztosítására is.

 

- Ön hogy látja, mik a választókerület legnagyobb problémái?

 

- Az újbudaiak életét részben ugyanazok a problémák nehezítik, amelyek az egész országban terhet jelentenek az embereknek: a növekvő munkanélküliség, az egyre nehezebb anyagi körülmények, és a súlyos erkölcsi válság. Kerületünkre is jellemző, hogy a jelenlegi önkormányzat gyakran az itt élők rovására szolgálja ki a befektetők igényeit. A kerület vezetői úgy hagyták jóvá az új lakóparkok építését, hogy közben nem gondoskodtak több bölcsődéről, nem törődtek azzal, hogyan közlekednek majd az új városrészek lakói. Befogadták az ingatlanfejlesztőket és nem törődtek a XI. kerület hagyományos lakókörnyezetével. Az új beépítések beszűkítették és felemésztették a régi városrészeket.

 

- Milyen megoldási javaslatai vannak a problémák kezelésére?

 

- Teljesen át kell alakítani a kerület építésügyi rendszerét. Szigorítani kell az építési szabályokat. Nem fű alatt, hanem nyilvánosan kell elbírálni az új terveket úgy, hogy aki itt lakik, elmondhassa a véleményét minden őt érintő ügyről. Nem szabad hagyni, hogy a 4-es metró Őrmezőre tervezett közlekedési csomópontja megépüljön, mert akkor már senki nem fogja megépíteni a virágpiaci végállomást.  Mindennél fontosabb a családok védelme és támogatása. Azoknak, akik gyerekeket nevelnek, vagy ezután vállalnak, minden segítséget meg kell adni: új bölcsődéket, óvodákat kell létrehozni, fel kell frissíteni a fecskeház programot, hogy a fiataloknak lehetőséget adjunk a családalapításra. 
 
- Ön szerint mit hozhat a 2010-es választás? Miben látja a változás lényegét? Miért kell elmenni szavazni?

 

- A 2010-es választás a Fidesz győzelmét hozhatja, és ezzel megszűnhet a közpénzek felelőtlen tékozlása. Fel kell számolni a korrupciót, véget kell vetni a visszaélésekkel terhelt szocialista kormányzásnak. Munkahelyeket kell teremteni, meg kell erősíteni a hazai gazdaságot. Alapot kell biztosítani ahhoz, hogy a nyugdíjak növekedhessenek, hogy egyre kevesebben szoruljanak segélyre, hogy ne legyen egyetlen család sem Magyarországon, amely anyagi vagy szociális okok miatt nem vállal gyermeket. Hiszek abban, hogy a Fidesz képes mindezt valóra váltani aprólékos, következetes és szívós munkával. Ehhez szüksége van Magyarország polgárainak segítségére.

 

- Mi a legkedvesebb elfoglaltsága a szabadidejében?

 

- Két labradorom van, közülük Drake-kel nemzetközi munkaversenyekre járok. Ez számomra is folyamatos tréninget jelent. Emellett zongorázom. Húsvétra szeretném ismerőseimet meglepni Haydn, Megváltónk utolsó hét szava a keresztfán című művének előadásával.

 

Kupper András: 1964. február 23-án született Budapesten. Nős, két gyermeke van. Hobbija a zongorázás és a kutyák. Okleveles borvizsgáló. 1982-ben érettségizett az Apáczai Csere János Gimnáziumban. 1991-ben diplomázott a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 1996-ig a II. számú Anatómiai Intézetben dolgozott, mint tanársegéd. 1994-ben országgyűlési képviselőjelölt Kispesten.  A 2006. évi országgyűlési választásokon budapesti területi listán szerzett mandátumot. A parlament Egészségügyi Bizottságának tagja. 1993-tól 2006-ig a Fővárosi Közgyűlés fideszes képviselője. 2003-tól 2006-ig a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciójának vezetője,  az Egészségügyi Bizottság alelnöke, a Tulajdonosi Bizottság tagja. 2004-től 2007-ig a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség budapesti elnöki tisztét is ellátta. 1998 óta egyéni önkormányzati képviselő a XI. kerületben. Jelenleg a Közbeszerzési Bizottság elnöke, a Szociális Bizottság tagja, az újbudai Fidesz frakciójának vezetője. 2007-től a Fidesz Budapesti és Országos Választmányának alelnöki tisztségét is betölti.

 

www.kupperandras.hu

 

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.