Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. kedd, Emil, Csanád

Lakossági fórum Albertfalván

Simicskó István országgyűlési képviselő, Hoffmann Tamás polgármester és Szaniszló Krisztián képviselőjelölt (11. vk.) válaszolt az albertfalvaiak kérdéseire a Don Bosco Katolikus Általános Iskolában rendezett lakossági találkozón.

 A választókerületben december 18-ra kiírt időközi választás okán a Fidesz-KDNP jelöltje programjáról is beszámolt.

Az őszi önkormányzati választások alkalmával szavazategyenlőség alakult ki a helyi fideszes és szocialista jelölt között Újbuda 11-es számú egyéni választókerületében. Ennek alapján a választási bizottság időközi választást írt ki december 18-ra. Szaniszló Krisztián, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje azért hirdetett lakossági fórumot Albertfalván, hogy megismerje a helyben lakók mindennapi problémáit. A megjelentek elsősorban a közlekedés biztonságosabbá tételét, a lakóövezetek forgalmának csillapítását kérték az önkormányzattól, de a bajba jutott lakáshitelesek számára nyújtott kamatmentes hitelek felől is érdeklődtek. 

Szaniszló Krisztián elmondta, a problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket, de nem állítja, hogy a változások egyik napról a másikra bekövetkeznek. - Azt megígérhetem, hogy minden lakossági megkeresésre, ötletre nyitott leszek a jövőben, és megválasztásom esetén pedig azért fogok dolgozni, hogy ezeket megoldjuk - tette hozzá. A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje Albertfalván az egyik legsürgetőbb közbiztonsági intézkedésnek a térfigyelő kamerarendszer bővítését tartja, de elkötelezett híve a szociális bolthálózat megerősítésének is. - A városrész lakói számra folyamatos ellátást szeretnénk biztosítani a jó minőségű magyar termelői árukból, és fenntartani a szociális piacok rendszerét. Azt is megjegyezte, fontosnak tartja, hogy aktív kapcsolatot építsenek ki a civil szervezetekkel, így az emberek véleményének figyelembevételével dönthetnek majd a kerületet érintő fontos kérdésekben.

 

(Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)

T.D. - Újbuda TV (2010. 12. 14.)