Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. kedd, Emil, Csanád

Hírek, aktualitások

Megvannak a nyertesek  

Május 17-én lezárult a megújult közétkeztetés és menzareform kapcsán végzett újabb kérdőíves felmérésünk és az ahhoz kapcsolódó nyereményjáték. Az adataikat és a nyereményjátékhoz hozzájárulásukat önkéntesen megadók között 5 db, egyenként 20 000 forintos Don Pepe utalványt sorsoltunk ki.

A többség szerint nőtt a közétkeztetés színvonala az előző évekhez képest – derült ki az ismételt, témában meghirdetett felmérésből  

Lezárult a szeptember elsejétől megújult közétkeztetésről szóló, nyereményjátékkal egybekötött, ismételt kérdőíves kutatás. A felmérés igen népszerű volt, összesen 751 visszajelzés érkezett. A válaszadók majd 5 %-a már az ÚjbudApp segítségével küldte be nekünk véleményét. Köszönjük az aktív részvételt, és gratulálunk a nyerteseknek!

Idén is menzakóstolásra hívjuk a szülőket

Újbuda Önkormányzata számára kiemelten fontos, hogy a kerületi oktatási-nevelési intézményekben étkező gyermekek elégedettek legyenek a menzaszolgáltatással. Ezért, a kerületünkben tavaly szeptemberben megújult közétkeztetéssel kapcsolatos visszajelző rendszer részeként idén is folyamatosan biztosítjuk a lehetőséget a kóstolásra a minőség további fejlesztése érdekében.

Kíváncsiak vagyunk rá, mit ennének legszívesebben az újbudai közétkeztetésben részesülők!  

A tavaly megkezdett, és a visszajelzések alapján határozottan sikeres menzareform újabb elemeként szeretnénk bevonni a kerületi köznevelési és szociális intézményekben ellátottakat egy mindezidáig egyedülálló újításba. Ennek lényege, hogy nem csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy az étlapon szereplő számos étel közül mit választanak a legtöbben, hanem kifejezetten arra, hogy mi az, amit legszíveseben ennének, de eddig nem volt fellelhető a lehetőségek között.

Sikeres a menzareform Újbudán – Bővül és igazságosabbá válik a minőségi közétkeztetés

Újbuda képviselőtestülte 2023. november 23-án elfogadta a körülbelül tízezer kerületi ellátottat érintő közétkeztetés további fejlesztéséről szóló javaslatot. Ennek köszönhetően a köznevelési és szociális intézményekben szeptemberben elindított menzareform tovább fejlődik. A bevezetett A és B menüválasztáson, valamint fogyasztói visszajelzési rendszer meghonosításán felül a kerületi minőségi szolgáltatás már decembertől kiemelt feladatnak számít, önálló önkormányzati feladatág lesz a lakás- és helyiséggazdálkodáshoz, a parkoláshoz vagy a településrendezéshez hasonlóan. A finanszírozási rendszer igazságosabbá tételével februártól az eddigiekhez képest többen több kedvezményt vehetnek igénybe.

„Menzareform Újbudán” – Közös beszélgetésre hívtuk az újbudai intézményvezetőket és az SZMK-k képviselőit

A XI. kerület szociális és oktatási-nevelési intézményeiben szeptember 1-jétől megújult a közétkeztetés. Kiemelten fontos az önkormányzat vezetésének a fogyasztók véleménye az egyre színvonalasabb ellátás biztosítása érdekében. Ezért a szeptember végi-október eleji közvélemény-kutatáshoz hasonlóan, várhatóan kéthavonta kérdőíveken tervezzük megkérdezni a tapasztalatokról az ellátottakat a jövőben is, valamint folyamatos fogyasztói visszajelző rendszert hoztunk létre.

Bővültek a véleménynyilvánítási lehetőségek a közétkeztetésről

Szeptember 1-jétől megújult a közétkeztetés kerületünkben, Újbuda Önkormányzata számára pedig kiemelten fontos, hogy a kerületi oktatási-nevelési és szociális intézményekben ellátottak elégedettek legyenek a szolgáltatással. A menzareform keretében a fogyasztói visszajelző rendszer újabb, mindenki számára elérhető lehetőségekkel bővült.

Sikeres a közvélemény-kutatás a megújult közétkeztetésről  

Véget ért az újbudai oktatási-nevelési és szociális intézményekben szeptember elsejétől megújult közétkeztetésről szóló kérdőíves kutatás. A felmérés kimondottan sikeres volt, nagy érdeklődés övezte, a rendelkezésre álló két hét alatt összesen 1278 visszajelzés érkezett.

Összefoglaló az ISKOLAI étkeztetés legfontosabb szabályairól, a kedvezmények igénybevételének módjáról  

Az iskolai étkeztetést a Pannon Menza Kft. (1055 Budapest, Markó utca 1/B. II. em. 19.) és a Kórház- és Menzaétkeztetés Zrt. (1055 Budapest, Markó utca 1/B. II. em. 19.) biztosítja a Dél-Budai Tankerületi Központ fenntartásában működő és Újbuda Önkormányzata közigazgatási területén található szakiskolában tanuló gyermekek részére.

 

Az iskolai ellátásban részesülő gyermekek részére déli meleg főétkezést, valamint tízórai és uzsonna formájában két kisétkezést biztosítunk.

Oldalak