Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. kedd, Helga

Hírek, aktualitások

Családi társasjátékos délelőttök  

Újbuda Önkormányzata a Játszóház Projekttel karöltve 2023. október 7-től (szombat) havi rendszerességgel társasjátékos délelőttöket szervez családok részére a B29 Ifjúsági Közösségi Térben (1114 Budapest, Bartók Béla út 29., bejárat a Kelet Kávézó melletti udvarból).

Védd a fákat, egyél hódot! – fenntarthatósági workshop  

Újbuda Önkormányzata a Kameraszínház Egyesület közreműködésével közös gondolkodásra hívja azokat az érdeklődő fiatalokat, akik szívesen foglalkoznak környezetünk jövőjével, a fenntartható megoldásokkal.

Az interaktív workshopnak 2023. szeptember 27-én, szerdán 16.00 órától a B29 Ifjúsági Közösségi Tér (1114 Budapest, Bartók Béla út 29.) ad helyet.

AMŐBIA játékbemutató - Társasjáték a társadalmi egyenlőtlenségek és kulturális különbségek átéléséhez és megértéséhez  

Újbuda Önkormányzata a B29 Ifjúsági Közösségi Térben (1114 Budapest, Bartók Béla út 29.) ad otthont az Amőbia társasjáték bemutatójának, mely játék a szórakozás mellett és azon túlmutatóan a kulturális és társadalmi különbségek megértéséhez és feldolgozásához is hozzájárul.

A nem szokványos játék hátterét, részleteit és az abban rejlő lehetőségeket a játék fejlesztői az Amőbia kipróbálásának lehetőségével, a gyakorlatban, valódi játék közben mutatják be mind a fiataloknak, mind pedig a szakembereknek és intézmények képviselőinek.

  

Az első, fiataloknak szóló alkalomra 2023. október 9-én, 17:00-19:00 között kerül sor.

A második, a fiatalokkal, illetve a társadalmi egyenlőtlenségekkel foglalkozó szakembereknek, szervezeteknek és intézményeknek szóló esemény időpontja: 2023. október 16., 17:00-19:00

DIALÓGUS vitafórum-sorozat középiskolásoknak – ifjúsági kezdeményezés  

Újbuda Önkormányzata, ahogy azt az idén elfogadott Ifjúsági Stratégiában is megerősítette, kiemelten fontosnak tartja a fiatalok kezdeményezéseinek támogatását és aktív közösségi és társadalmi részvételük erősítését.

Ennek megfelelően örömmel segítjük és adunk teret a Felföldi Zsombor újbudai gimnazista által kezdeményezett és vezetett vitafórum-sorozatnak, mely során aktuális témák kapcsán beszélgethetnek, érvelhetnek és vitázhatnak a XI. kerület középiskoláinak diákjai.

Az első alkalomra 2023. szeptember 23-án kerül sor a B29 Ifjúsági Közösségi Térben 14:00-16:00 között, melyre az alábbi felhívás végén található linken lehet jelentkezni.

Társasjátékos esték középiskolásoknak Újbudán  

Újbuda Önkormányzata a Játszóház Projekttel karöltve 2023. szeptember 19-től (kedd) kétheti rendszerességgel társasjátékos estéket szervez középiskolás fiatalok számára, havonta egy hétvégén pedig az egész család közösen merülhet el a társasjátékok végtelen és csodás világában a B29 Ifjúsági Közösségi Térben. (1114 Budapest, Bartók Béla út 29., bejárat a Kelet Kávézó melletti udvarból). 

Játszani menő! – Sorozat kvízest  

Újbuda Önkormányzata a Kameraszínház közreműködésével 2023. szeptember 21-én, csütörtökön 16.00 órától egy rendhagyó kvízestet szervez a B29 Ifjúsági Közösségi Térben. (1114 Budapest, Bartók Béla út 29., bejárat a Kelet Kávézó melletti udvarból).