Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Civil egyeztetés az Újbudai Minimumról és az Újbudai Kulturális Városközpontról

Újbudai Minimum és Újbudai Kulturális Városközpont.

A Molnár Gyula polgármester által javasolt Újbudai Minimum a kerület távlati fejlődésének alapprogramja. Egy olyan, célokat és konkrét irányokat is megjelölő koncepció, amelynek alapját a kerületi pártok és polgármester jelöltek 2006-os programjai, az ott javasolt célok, fejlesztések közös halmaza képezi.

Az Újbudai Minimum programban csak olyan elemek szerepelnek, amelynek a végrehajtására a kerületi választók már felhatalmazást adtak a pártoknak. A feladatokat szinte mindenki hasonlónak látta, és megvalósításukra is több közös elképzelést fogalmaztak meg.

Az Újbudai Minimum az összefogás, az együttműködés lehetőségét kínálja mindenkinek, aki otthonának érzi Újbudát, aki felelősséget érez a kerület és lakói iránt.

A kerület másik nagy kezdeményezése a Kulturális Városközpont kialakítása, ami a Bartók Bála út teljes átalakítását, egy igazi pezsgő kulturális városközpont részeként "művész negyed" kialakítását tűzte ki célul.

Molnár Gyula most e két kezdeményezés vitájára hívott meg közel 100 kerületi civil szervezetet. Az egyeztetést csütörtökön tartják.

Újbuda Önkormányzata (2008. 04. 22.)

 

Kapcsolódó cikkek:

Újbudai Minimum (2008. 04. 16.)

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.