Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 17. szerda, Endre, Elek

Civil egyeztetés az Újbudai Minimumról és az Újbudai Kulturális Városközpontról

Újbudai Minimum és Újbudai Kulturális Városközpont.

A Molnár Gyula polgármester által javasolt Újbudai Minimum a kerület távlati fejlődésének alapprogramja. Egy olyan, célokat és konkrét irányokat is megjelölő koncepció, amelynek alapját a kerületi pártok és polgármester jelöltek 2006-os programjai, az ott javasolt célok, fejlesztések közös halmaza képezi.

Az Újbudai Minimum programban csak olyan elemek szerepelnek, amelynek a végrehajtására a kerületi választók már felhatalmazást adtak a pártoknak. A feladatokat szinte mindenki hasonlónak látta, és megvalósításukra is több közös elképzelést fogalmaztak meg.

Az Újbudai Minimum az összefogás, az együttműködés lehetőségét kínálja mindenkinek, aki otthonának érzi Újbudát, aki felelősséget érez a kerület és lakói iránt.

A kerület másik nagy kezdeményezése a Kulturális Városközpont kialakítása, ami a Bartók Bála út teljes átalakítását, egy igazi pezsgő kulturális városközpont részeként "művész negyed" kialakítását tűzte ki célul.

Molnár Gyula most e két kezdeményezés vitájára hívott meg közel 100 kerületi civil szervezetet. Az egyeztetést csütörtökön tartják.

Újbuda Önkormányzata (2008. 04. 22.)

 

Kapcsolódó cikkek:

Újbudai Minimum (2008. 04. 16.)

 

 

 

Kapcsolódó tartalmak: 
LEGFRISSEBB
×

Biztonságos fejlődés, kiszámítható megújulás  

Több mint nyolc éve dolgozik együtt Újbuda és az itt élők érdekében dr. Hoffmann Tamás polgármester

és dr. Simicskó István kormánybiztos, a kerület országgyűlési képviselője. Úgy látják, az átgondolt városfejlesztési stratégia mellett a közösségépítő munkának is köszönhető, hogy Újbuda egy olyan hely, ahol jó élni.