Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. szerda, Klára

MSZP

Országgyűlési választások 2010
15. választókerület jelöltjének bemutatása
16. választókerület jelöltjének bemutatása
17. választókerület jelöltjének bemutatása

Megnyílt a Kulturális Városközpont első galériája
Palackprés az okmányirodában
Átadták a Törökugrató suli új sportudvarát
Felújították a Szociális Konyhát
Molnár László rendezi a Spar melletti területet
Bölcsödék Napja
Sajtótájékoztató térfigyelő központban
MSZP fórum a GKH-ban
A Hot Jazz Band nőnapi koncertje
60+ számítógéptanfolyam Nőnapra
Vass Virág dedikált a Libriben
Az MSZP jelöltjei a Gombánál
Megújult homlokzatok a Bartók Béla úton
Józsa István Őrmezőn találkozott a választókkal
Molnár Gyula Kelenföldön kampányolt
MSZP plakát - Országgyülési Választás 2010

 

Választási hírek

A Bartókra költözött a Ráday Galéria2010. 09. 30.
Molnár: támogatni kell az egyházak tevékenységét2010. 09. 29.
Újabb közintézményre került napkollektor2010. 09. 23.
Akadálymentes lett a szociális étkezde2010. 09. 22.
Megújult a Törökugrató suli sportudvara2010. 09. 21.
Molnár: Támogatjuk az oktatás minden résztvevőjét2010. 09. 03.
Rend a rendetlenségből2010. 08. 19.
Kedvezményes hevederzár program Újbudán2010. 04. 24.
Újbuda elsőként ünnepli a Bölcsődék Napját2010. 04. 24.
Ki lehet-e bontani a csomagot?2010. 04. 21.

 

További hírek

 

15. választókerület jelöltje: Szabó Vilmos

 

 

15-ös  sz. vk. választási irodája.

1114 Bartók Béla út 19. (bejárat a Mészöly u. felől) Tel.: 466-6235
hétfőtől-péntekig  15-19 óráig
szombaton: 10-14 óráig

www.mszp.hu

Telefon: 06/1/466-62-65

 

Tisztelt választópolgár!

 

Szabó Vilmos vagyok, 57 éves, három gyermek édesapja. Politikai pályafutásom mindig a XI. kerülethez kötődött, 1990-ben itt választottak meg önkormányzati képviselőnek, 1995 óta az MSZP újbudai szervezetének elnöke vagyok.

 

Külpolitika – nemzetpolitika

 

1998 óta vagyok országgyűlési képviselő. Parlamenti munkám fókusza elsősorban a külpolitika, a határon túli magyarság ügyeivel való foglalkozás. Tettem ezt a külügyi bizottság alelnökeként, a kisebbségi ügyeket felügyelő államtitkárként, vagy a mostani beosztásomban, a Külügyminisztérium államtitkáraként. Nemcsak titulusom, hanem a több szállal a határon túli magyarsághoz kötődő családom révén, magánemberként is átélem az erdélyi vagy a felvidéki magyarság gondjait, problémáit. Látom az ő sorsukat és életüket hivatalos útjaimon, a rokonlátogatások alkalmából, vagy akár mint kerületi politikus Újbuda testvérvárosaiban, Adán, Marosvásárhelyen vagy Kézdiszentléleken. Különösen büszke vagyok rá, hogy a határon túli magyarságért felelős államtitkárként részt vehettem abban a folyamatban, amelynek eredményeképp az aradi szabadságemlékmű kiszabadulhatott az aradi vár fogságából és 2004-ben méltó helyre kerülhetett.

 

Újbuda – helyi politika

 

Az MSZP kerületi elnökeként büszkeséggel tölt el Újbuda elmúlt éveinek páratlan fejlődése. Megtiszteltetés, hogy ebben a munkában a szocialista párt szerepet kaphatott és vállalhatott, és hogy részesei lehettünk a kerület sikereinek, eredményeinek.

Ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy ezek a sikerek nem valósulhattak volna meg az itt élők akarata és együttműködése nélkül. Éppen ezért elsősorban nekik köszönjük a közös munkát, a közös sikereket. Szeretnénk, ha a jövőben is együtt tudnánk dolgozni, együtt tudnánk sikereket elérni Újbudán.

 

Budapest új kulturális városközpontja

 

Mindannyiunknak fontos, hogy a Bartók Béla út és a Körtér a metró elkészülte után is megőrizhesse karrakterét, egyediségét, hogy ne legyen egy elnéptelenedett, bezárt üzletekkel teli utca, mint a Kossuth Lajos utca, vagy csupán közlekedési csomópont, átjáróház. A belváros folyamatosan fejlődik, bővül. Ha megteremtjük a feltételeit, akkor kibővülhet, átterjedhet a Szabadság hídon, egészen a Körtérig. Ha a metró egyszer elindul, meglesz a mód és lehetőség, hogy a Bartók Béla út egy csökkentett forgalmú, csillapított övezet lehessen, több zölddel, kávézókkal, galériákkal, jobb környezettel, olyan hely, ahol igazán jó élni.

 

A Kulturális Városközpont koncepció erre kínálja a megoldást. Ha megvalósul, a Bartók Béla úton és környékén jön létre a főváros új kulturális központja, kávézókkal, teázókkal, galériákkal, antikváriumokkal, könyvesboltokkal, kulturális intézményekkel, műtermekkel, olyan helyekkel, amelyek a magyar kultúra közvetítői és otthonai lehetnek. A munka már elkezdődött: megszépültek a Gárdonyi szobor környékén a házak, sok viszontagság után hamarosan megnyílik a Hadik Kávéház, Újbuda átvette a Körtéri Gomba épületét, hasznosítására pedig ötletpályázatot írt ki, hogy a méltatlanul elfeledett épület a környék új színfoltja, Újbuda attrakció szintű szimbóluma legyen. Idén átalakul és megújul a Gárdonyi szobor környékén a kis park, a Bercsényi utca, megnyílhat a kerület új helytörténeti múzeuma és a Csonka emlékmúzeum, folytatódik a házak és üzletek portáljainak felújítása.

 

Sokat tettünk, de még több van hátra. A magam és a kerületi szocialisták nevében kérem az Ön támogatását és bizalmát  hogy továbbra is együtt dolgozhassunk közös célunkért: Újbuda fejlődéséért.

 

Lágymányos - Légifelvétel

 

 

16. választókerület jelöltje: Molnár Gyula

 

16-os  sz. vk. választási irodája,

egyben az MSZP kerületi irodája.
1119 Mérnök u. 40. Tel.: 204-2806
hétfőtől-péntekig  10-19 óráig
szombaton  10-14 óráig

www.molnargyula.hu
Zöldszám: 06/80-982-982

 

Tisztelt Újbudaiak!

 

Kelenföldön születtem, ma is itt élek. A politika világába is a XI. kerületben, Újbudán kerültem be, a rendszerváltás óta itt, ezért a városért dolgozom. 1990-ben alpolgármesternek választottak, ma pedig polgármesterként nyolcadik éve, parlamenti képviselőként 16 éve dolgozom a kerületért. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy polgármesterként és képviselőként nemcsak megszereztem az Önök támogatását, hanem sikerült is megtartanom azt. Hat parlamenti és önkormányzati választáson kaptam bizalmat, aminél nagyobb elismerést és megbecsülést politikus nemigen kaphat.

 

XI. kerületből Újbuda –  a fejlődő város

 

Újbuda, közös otthonunk az elmúlt években új fejlődési pályára állt. Megváltozott, megszépült kerületünk, átalakult az életünk, jobb és talán kissé más is lett itt élni. A változásnak ára, sokszor nagy ára van. Az építkezések, a fejlesztések átalakítják az életünket, mindennapjainkat, átmeneti nehézségeket, kényelmetlenséget is okozhatnak. Amikor elkészülnek, persze mindannyian élvezhetjük annak gyümölcsét, mindannyian osztozhatunk a sikerben, élvezhetjük annak eredményeit. A megszépült játszóterek, a felújított utcák és panelházak, az új orvosi rendelők vagy sportudvarok az iskolákban, vagy akár olyan apróságok, mint a muskátlik vagy a karácsonyi díszek a lámpaoszlopokon, mind-mind vonzóbbá tehetik városunk arcát, jobbá, szebbé tehetik a mindennapjainkat, életünket, környezetünket.

 

Négy vagy akár nyolc évvel ezelőtt sok mindent terveztem, nagy álmaim voltak. Visszatekintve a korábbi választási programokra, nincs szégyenkeznivalóm, büszkén mondhatom, hogy amit vállaltam, amit vállaltunk, azt többségében sikerült megvalósítanunk. Ahhoz kértem bizalmat önöktől, hogy a kerületet új fejlődési pályára állíthassuk, mert az láttuk, azt éreztük, akik itt élünk, dolgozunk, hogy ez a városrész többet érdemel, több lehetőség van benne. Mára Újbuda a város talán leginkább fejlődő része, olyan városrész, ahol jobb élni, jobb dolgozni, jobb iskolába járni, vagy jobb nyugdíjasnak lenni mint 10 évvel ezelőtt.

 

A Jövő

 

Persze mi sem csak és kizárólag a sikerekkel, az eredményekkel büszkélkedhetünk. Terveinket, álmainkat elkezdtük valóra váltani, de rengeteg munka van még előttünk. Voltak dolgok, amiket nem tudtunk elvégezni: akár a mi hibánk okán, vagy a körülmények, a világ, a válság nem segített minket, hogy megvalósítsuk azokat. Nem szégyen kijelenteni azt sem, hogy nem tudtunk mindent megoldani, vagy olyan dolgok is voltak, amiket megvalósítottunk, de az idő nem igazolt minket, a végeredmény nem olyan lett, mint amilyennek szerettük volna.  Ugyanakkor azt érzem, hogy a megvalósult álmok, tervek és az esetleges hibák, hiányok, tévedések egyenlege pozitív, a mai Újbuda jobb és szebb, mint a 10 évvel ezelőtti XI. kerület. Én hiszek abban, hogy a kitartó munka eredményre vezet, és az elmúlt esztendők azt is bebizonyították, hogy hasznára válik a mi újbudai közösségünknek, ha az országos politika eldurvult stílusát amennyire csak lehet távol tartjuk otthonunktól.

 

Egy ilyen szórólap kevéssé alkalmas arra, hogy részletesen bemutassa az elmúlt éveket, vagy a terveinket, álmainkat. Beszéljenek a tettek, az eredmények: nyolc év polgármesteri vagy 16 év képviselői munka után nem lehet és nem is szükséges egy szórólappal megváltoztatni vagy befolyásolni az itt élők véleményét. Döntsenek az eredmények, beszéljenek a tettek: azt kérem Önöktől, hogy nézzenek körül Újbudán, gondolják végig az elmúlt éveket, és döntsék el, hogy jó irányba mennek-e közös dolgaink, közös életünk?  Ha azt látják, azt érzik, hogy e kérdésre igennel tudnak felelni, kérem támogassák, hogy a megkezdett munkát folytathassam, hogy dolgozhassak azért a városrészért, ahol születtem, ahol iskolába jártam, ahol azóta is élek, ahol a gyermekem született, ahol dolgozom, ahova évtizedek óta minden és mindenki köt engem.

 

Kelenföld - Légifelvétel

 

 

17. választókerület jelöltje: dr. Józsa István

 

 

17-es sz. vk.választási irodája
az MSZP gazdagréti irodája
1118 Kaptárkő u. 8. Tel.: 247-1711
hétfőtől-péntekig  15-19 óráig
szombaton  10-14 óráig
www.drjozsaistvan.hu

Zöldszám: 06/80/981-981

 

Mérhető Munkával, Tettekkel Újbudáért!

 

Ismerjük egymást. Dr. Józsa István vagyok, 56 éves mérnök. Nős, három gyermek édesapja, akit Önök már két alkalommal választottak országgyűlési képviselőjüknek. Tizenhat évvel ezelőtt ért először az a megtiszteltetés, hogy önkormányzati képviselő és frakcióvezető lehettem a főváros XI. kerületében. 2002-től képviselem az Önök bizalmából Újbudát az Országgyűlésben. Nemcsak a kerület problémáit ismertem meg alaposan, de megtanultam azt is, hogyan lehet az Országházban tenni a választóimért, körzetemért és városunkért, Újbudáért.

 

Több mint húsz évet dolgoztam az energiaiparban fejlesztő mérnökként, főmérnökként, vállalatvezetőként. Ezért természetes számomra, hogy a parlamenti munkámban a gazdaság, a vállalkozás-fejlesztés, az energetika és a környezetvédelem voltak a fő szakmai területeim. A gazdasági bizottsági alelnökeként több mint 200 parlamenti hozzászólásommal és több mint 600 általam is jegyzett írásos beadvánnyal járultam hozzá a törvényalkotásban a távfűtés korszerűsítéséhez és költségcsökkentéséhez, a megújuló energiának az Önök háztartásait is pozitívan érintő felhasználásához,a kis- és középvállalkozások fejlesztéséhez. Mára már láthatóak e munka eredményei, és külön öröm számomra, hogy e folyamatban szerepet vállalhattam.

 

Az elmúlt nyolc év alatt az itt élő emberek igényei közül nagyon sok mindent sikerült megvalósítani. Bővültek a kerület egészségügyi és szociális szolgáltatásai. Ezzel javult az itt élők életminősége: jelentős önkormányzati beruházás eredményeként európai szintű a Fehérvári úti szakrendelő, új háziorvosi rendelők épültek és új praxisok is alakultak a körzetben.


A Panel Plusz és az ÖKO program keretében - állami és önkormányzati támogatással - mintegy 2 milliárd forint ráfordítással korszerűbbé váltak az őrmezei és gazdagréti panellakások is. Megújultak a játszóterek Gazdagréten, Sasadon, Őrmezőn, és új játszótere lett Kelenvölgynek is.

 

Új burkolatot kaptak a Gazdagrétet körülölelő utak, új sportudvara van a Törökugrató utcai iskolának minigolf-pályával, elsőként a Regős utca egyik panelházában napkollektor biztosítja az áram és melegvíz ellátást, a Kaptató sétányon új díszkút várja a szomjazókat, új háziorvosi rendelő van a Gazdagréti téren, és jobb körülmények között, új helyen működik az idősek klubja is.

 

Őrmezőn parkolóhelyek létesültek, újjá épült a Költők Parkja, megvalósult a Menyecske utca teljes felújítása, a Menyecske utcai iskola műfüves sportpályát kapott. Kelenvölgyben megtörtént a Péterhegyi út és számos kis utca, valamint a KELEN SC területén a sporttelep felújítása. Tudom, hogy a Főváros nyugati kapujának forgalmi és környezeti terhelése csak akkor csökkenthető drasztikusan, ha megépül az albertfalvi és galvani híd, ha az M0-s autóút autópályává bővül, és kiszélesítésre kerül az Andor utca, és a 4-es metróval együtt megoldódik a Budaörsi út és Sasadi út kereszteződésének rendezetlen állapota. Csak ez javíthatja a kerület, a Budaörsi út és a környékén élők életminőségét.Tudom, hogy a törvényalkotás és az önkormányzatok lehetőségei hogyan hangolhatók össze annak érdekében, hogy a térség tovább fejlődjön, és a Sas-hegy természetvédelmi terület is megmaradjon mai szépségében.

Tudom, mire van szüksége az itt élőknek és tudom azt is, hogyan képviseljem érdekeiket.

 

Folyamatosan és okosan kell fejleszteni Újbudát! Mert szépülő, fejlődő környezetben jobban lehet élni!

 

Ezt képviselem, és ehhez kérem támogatásukat a következő négy évben!

 

Őrmező, Gazdagrét - Légifelvétel

 

 

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.