Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. szerda, Klára

LMP

Országgyűlési választások 2010
15. választókerület jelöltjének bemutatása
16. választókerület jelöltjének bemutatása
17. választókerület jelöltjének bemutatása

LMP fórum a GKH-ban
LMP fórum az AKH-ban
Szemétszedés a Gellérthegyen
Az LMP fát ültetett Újbudán
LMP fórum
Esélylatolgatók délbudai fóruma
Az LMP jelöltjei az Eleven Centernél és a Móriczon
LMP jelöltek fotógalériája
Az LMP jelöltjeinek bemutatkozása az FMH-ban

 

Választási hírek

LMP: Nyílt levél Lakos Imrének2010. 10. 02.
Átlátható döntéseket ígér az LMP2010. 09. 29.
LMP: helyben hozzák meg a döntéseket!2010. 09. 29.
Csökkenthetők a panelterhek2010. 09. 29.
LMP: Lakosságbarát, nyitott közéletre van szükség2010. 09. 28.
Gajárszki: Újbudának identitás kell2010. 09. 10.
Elsőként adta le ajánlószelvényeit az LMP-s jelölt2010. 08. 30.
Közösségépítés és tiszta közélet2010. 08. 19.
LMP: nem lépünk vissza senki javára2010. 04. 22.
Szorgos vasárnap a Gellért-hegyen2010. 04. 17.

 

15. választókerület jelöltje: Jávor Benedek

 

www.lehetmas.hu

Helyi jelöltek blogja (delbudamaskepp.blog.hu)

Kopogtatócédula gyűjtőhelyek (lehetmas.hu/176/gyujtohelyek)

 

1972-ben születtem Budapesten. 1997-ben végeztem az ELTE biológus szakán, ugyanitt 2006-ban biológia tudományokból doktori fokozatot szereztem. 1998-ban ösztöndíjjal Brüsszelben, 2007-ben Párizsban kutattam.  1998-tól a Pázmány Péter Katolikus Egyetem környezetjogi tanszékének oktatója vagyok, de vendégoktatóként több más intézményben is tanítottam, tanítok. Az elmúlt tíz évben közel félszáz hazai és nemzetközi publikációm jelent meg. Kutatói-oktatói tevékenységem mellett azonban mindig is erős közéleti érdeklődés jellemzett. Ennek eredményeként 2000-ben a Védegylet alapító tagja, 2003-2008 között szóvivője és programvezetője is voltam a természet- és erdővédelem, valamint a környezetpolitika területén. Hét éves munkám eredményeként 2007-ben az Országgyűlés létrehozta a "zöldombudsman" intézményét, tavaly pedig kezdeményezésem nyomán betiltották Magyarországon a cián bányászati alkalmazását. 2008-ban – mivel úgy láttam, hogy szükség van Magyarországon egy, az ökológiai politika elveit a gyakorlatban is képviselő erőre – a Lehet Más a Politika egyik alapítója, 2009-től az LMP választmányi tagja, szóvivője lettem. Környezetpolitikusként hiszek abban, hogy az LMP el tudja hozni azt a változást Magyarország számára, amire a rendszerváltás óta eltelt húsz évben vártam, és amely meggyőződésem szerint az ország érdeke.

A korrupció visszaszorítása és a környezet védelmének, a fenntarthatóságnak a képviselete mellett a társadalmi részvétel, az állampolgárok döntésekbe való beleszólásának megerősítése a célom helyi és országos szinten egyaránt.

Huszonöt évig éltem a XI. kerületben, és családomon keresztül még most is erősen kötődöm ide. Egy élhetőbb, zöldebb, emberibb városért szeretnék dolgozni.

Ajánlószelvény gyűjtőpont: Libella Kávézó, 1111 Budapest, Budafoki út 7.
Információ: Sepsi Tibor, 06 20 386 19 91

 

Bemutatkozó szórólap

 

 

16. választókerület jelöltje: Diószegi Ernő

 

www.lehetmas.hu

Helyi jelöltek blogja (delbudamaskepp.blog.hu)

 

Kopogtatócédula gyűjtőhelyek (lehetmas.hu/176/gyujtohelyek)

 

A korrupciómentes Magyarországért!

 

1955-ben születtem Budapesten. Közgazdász-agrármérnök vagyok, 30 éve a kerület lakója. Voltam hitelezési osztályvezető, igazgató és vállalkozóként biztosítási ügynök. Jelenleg kockázatkezelő vagyok egy garancia szervezetnél.
A politikával a tavalyi év közepéig - egy körülbelül fél éves időszakot leszámítva - nem foglalkoztam, amikor eljutottam oda, hogy a politikai rendszer alapvető változtatásra szorul és ezért nekem is tennem kell. Ezért léptem be az LMP-be, mert egyedül ezt a Pártot tartom alkalmasnak arra, hogy ezt a célt megvalósítsa. A politikai vízióm a korrupciómentes Magyarország megteremtése, ahol minden állampolgár számára adott az aktív politikai részvétel, a jövő formálásának esélye, az élhető jelent és jövőt megalapozó környezetvédelem kiemelt kezelése, a hátrányos helyzetűek pozitív diszkriminációja, a szakmailag megalapozott vélemény messzemenő tisztelete és a zsigerből elutasító vitastílus közéletből való kirekesztése.
 
Programomat az Utca, a Választóim írják nap mint nap, amikor megállítanak az utcán, eljönnek a lakossági fórumomra, vagy bejelentkeznek a honlapomra és elmondják mi tetszik, vagy mi nem tetszik az országban, a kerületben, vagy a lépcsőházukban. Én leszek az, aki kimondja helyettük azt, amin változtatni kell, és ott, ahol ennek helye van, az Ország Házában!
 
Ehhez kérem bizalmukat és szavazataikat!

 

Bemutatkozó szórólap

 

 

17. választókerület jelöltje: dr. Bajomi Iván

 

www.lehetmas.hu

Helyi jelöltek blogja (delbudamaskepp.blog.hu)

Kopogtatócédula gyűjtőhelyek (lehetmas.hu/176/gyujtohelyek)

 

22 éve élek Gazdagréten, ahol faültetéseket szerveztem. Aktívan vettem részt annak megakadályozásában, hogy benzinkút épüljön a Gazdagréti téri óvoda mellett. Szociológusként az ELTE-n tanítok és kutatok. Kezdettől részt veszek az oktatásügyi egyenlőtlenségek mérséklését előtérbe állító LMP-s oktatási koncepció kidolgozásában.

Fő célom, hogy a sárdobálós politikai stílust érdemi társadalmi párbeszéd váltsa fel. Ahhoz, hogy a jövőben rögtönzések nélkül fejlődjön az iskolarendszer, megválasztásom esetén kezdeményezni fogom, hogy az oktatásfejlesztés alapvető céljairól konszenzus jöjjön létre a demokratikus politikai erők, a szakmai és a civil szervezetek között  Szorgalmazni szeretném, hogy az iskolák a közéletben való részvételre, a természeti környezet megóvására is felkészítsék diákjaikat.

A közeljövőben másokkal összefogva egy olyan mozgalmat kívánok elindítani, amely hatékonyan tud fellépni a hajléktalanság felszámolása érdekében. Előmozdítanám, hogy a lakóházak felújításakor nagyobb támogatást élvezzenek az energiatakarékos beruházások, és hogy panel-felújítások során fiatal képzőművészek bevonásával érdekesebbé váljon a házak homlokzata. Fel kívánok lépni azért is, hogy kevesebb zajjal járjon a lakótelepeken a fűnyírás, és további zajvédő falak épüljenek a meglévő autópálya-szakaszok mellett.

Ha szívesen támogatja céljaimat, kérem, segítsen ajánlószelvényével és szavazatával!

A kopogtatócédulákat leadhatja a "Kis Kékség" nevű üzletben
Bp. XI. Regős köz 3, Tel: 06/20 555-1111. Kapcsolat: ibajomi@freemail.hu

 

Bemutatkozó szórólap

 

 

 

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.