Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

A győztes Rétvári átvette megbízó levelét

Az időközi választás győztese, a Fidesz-KDNP-t képviselő Rétvári Bence átvette megbízólevelét a Polgármesteri Hivatalban. Az új képviselő fiatalító terveiről is beszélt.

A Polgármesteri Hivatalban Filipsz Andrea jegyzőasszony átadta megbízólevelét az időközi országgyűlési választásokon győztes Dr. Rétvári Bencének. A Fidesz-KDNP tagjaként indult képviselő a második fordulóban 70,8%-al fölényes győzelmet aratott a 15. választókörzetben.

A KDNP színeiben kezdett politikus elmondta, számított rá, hogy a tradicionális polgári szavazókörzetben jó eredményre számíthatnak, de a jelentős támogatás meglepte őt. A képviselő hozzátette, az eredményre az országos politikai helyzet is hatással volt, hiszen az emberek érzik, hogy az egyre növekvő terhek ellen valamilyen megoldást kell keresniük.

Rétvári Bence 28 évével a KDNP legfiatalabb képviselője, a kontraszt pedig az öregedő párt képe miatt is jelentős. A politikus erre reagálva elmondta, szakítani szeretne a KDNP-ről kialakult általános képpel, és fiatalos lendületet adna a párton belüli munkának. Ennek egyik jele lehet, hogy a képviselő saját blogot indított, ami már most jelentős látogatottsággal büszkélkedhet.

Hozzátette, a kezdődő parlamenti munkában a kerületi és az országos érdekeket is arányosan fogja képviselni, hangsúlyozva a metro, a közterületek, a zöldfelületek és a család védelmének ügyét.

T. D. - ÚjbudaTV (2008. 02. 20.)