Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. kedd, Emil, Csanád

Közösségi tervezés Újbudán - Gellérthegy

A szaktervezők elkészítették a forgalomtechnikai terveket Sasad-Sashegy, Kelenföld, Kelenvölgy-Péterhegy, Albertfalva, Gellérthegy városrészekre. Ezúttal a Gellérthegy felülvizsgálatához kérik a lakosság észrevételeit és javaslatait.

Újbuda közútjait nap mint nap autósok tízezrei használják: itt lakók és kerületen áthaladók, az agglomerációból érkezők és itt parkolók száma is jelentősen emelkedett az elmúlt években. Számos folyamat természetes "velejárója" a kerület fejlődésének, de a természetes és épített környezeti változások hatásai nagyban befolyásolják a közlekedést: megnőtt a helyi szintű mozgások száma, emelkedett a gépjárműforgalom, valamint az abból fakadó zaj- és a légszennyezettség.

Ahhoz, hogy a kerületben élők mindennapjait ne ellehetetlenítse, hanem támogassa a közlekedés, a bekövetkezett változásokhoz igazodni szükséges. Apróbb lokális jellegű beavatkozásokkal ideiglenesen megoldhatóak ugyan a problémák, de a hatékonyabb fellépés komplexebb szemléletmódot, nagyobb terület vizsgálatát igényli. Önkormányzatunk több kerületi városrész tekintetében rendelt meg forgalomtechnikai felülvizsgálatot, melynek célja, hogy megoldást találjon az utóbbi évek közlekedési szokásaiban bekövetkezett változásokra, az ott élők problémáira, nehézségeire.

Az Önkormányzat felelősségvállalásán és elköteleződésén, valamint a forgalomtechnikai kialakításba bevont tervezők szakmai tudásán kívül elengedhetetlenül szükséges az érintett lakosság, az Önök helyismerete, igényeinek megismerése és véleménye. Éppen ezért minden egyes városrész tekintetében lakossági egyeztetésre, vitára bocsátjuk a tervezők által elkészített szakmai anyagokat. A beérkező észrevételek könnyebb kezelhetősége érdekében minden témához külön e-mail címet hozunk létre, ahová várjuk véleményüket, kérdéseiket, javaslataikat.

Tisztelt Újbudaiak!

Kérjük, éljenek ezzel a lehetőséggel, segítsék munkánkat, hogy valóban olyan változásokat tehessünk, melyek lakókörnyezetüket élhetőbbé, annak közlekedését, megközelíthetőségét jobbá tehetik.

Sasad, Sashegy városrészek után most Gellérthegy forgalomtechnikai felülvizsgálatát végezzük el. Kérjük, az alábbi kérdések megválaszolásával segítsék munkánkat, vegyenek részt Önök is a fejlesztésben!

Budapest XI. kerület, Gellérthegy városrész forgalomtechnikai felülvizsgálatának problématérképéhez kapcsolódó kérdések

  1. Támogatná-e a Köbölkút utcában az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola előtt a parkolás rendezését? Ha igen, hogyan rendezné a parkolást?
  2. Egyirányúsítaná-e a Ménesi utat a Szüret utca – Alsóhegy utca közötti szakaszán? Ha igen, Ön szerint melyik irányba legyen egyirányú?
  3. Egyirányúsítaná-e a Ménesi utat a Kelenhegyi lépcső – Bartók Béla út közötti szakaszán? Ha igen, Ön szerint melyik irányba legyen egyirányú?
  4. Ön szerint szükséges-e a sebesség csökkentése az Alsóhegy utcán? Ha igen, melyik szakaszán?
  5. Egyirányúsítaná-e a Mányoki utat? Ha igen, Ön szerint melyik irányba legyen egyirányú?
  6. Ön szerint van olyan utca a területen, ahol rendezni kellene a parkolást? Ha igen, melyik utca, és hogyan rendezné a parkolást?
Az egyeztetésre a véleményeket 2021. október 6-ig várjuk a gellerthegy.forgalomtechnika@ujbuda.hu e-mail címre.

Budapest XI. forgalomcsillapítás (általános)

Budapest, XI. kerület, Gellérthegy forgalomtechnikai felülvizsgálata, átnézeti helyszínrajz, problématérkép

Budapest, XI. kerület, Gellérthegy forgalomtechnikai felülvizsgálata, felülnézet