Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Önkénteseket várnak

Egy különleges közösségi otthon létrejöttét segíthetik önkéntes munkájukkal az erre jelentkezők 2012. október 13-án Újbudán. A Nem Adom Fel Alapítvány a Mikes Kelemen utca 10-12. szám alatt található elvadult növényzettel és lim-lommal teli telket szeretné rendbe tenni, hogy megkezdődhessenek a munkálatok a sérült gyermekeket nevelő családok önsegítő központjának felépítésére.

A telekre megálmodott lakóotthon célja, hogy lakhatást biztosítson olyan családoknak, akiknek egyik tagja sérült, és akik így egy közösséget alkotva, egymást segítve „akadálymentesíthetik” az életüket.

A sérült gyermeket nevelő szülők elmondása alapján nagyon hasznos a közös egymás mellett élés, hiszen saját példájuk alapján ismerik azt, hogy mit él meg a másik ember, és nem csak saját aktuális gondjaik megoldásához tudnak segítséget kérni, hanem ők maguk is segítséget tudnak nyújtani egymásnak.

Az otthon passzívház technológiával valósul meg, mellyel mind az önkormányzat, mind az alapítvány a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra szeretné ráirányítani a figyelmet. A kezdeményezéshez önkéntesekkel és szerszámok biztosításával csatlakozott Újbuda Önkormányzata, illetve a Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola.

A Kossuth Gyermekotthon többségében olyan gyerekek laknak, akiket szülei elhanyagoltak, vagy önként mondtak le róluk, és akik most 10 önkéntessel bizonyítják, hogy ők is tudnak a értéket átadni a közösségnek, ahol élnek. Minden jószándékú segítőt, céget szívesen várnak 2012. október 13-án a Mikes Kelemen utcában 9 órára a fölöslegesen növő cserjék kiirtására, gyomtalanításra, a hulladékok összeszedésére, majd a nap végén szalonnasütésre és örömzenélésre.

Időpont: 2012. október 13. szombat 9-től 16 óráig –

Tereprendezés 16 órától –

Szalonnasütés és örömzenélés a Nemadomfel Együttessel

Helyszín: 1112 Budapest, Mikes Kelemen u. 10-12.

Esőnap: 2012. október 20.

További információ: Papp Szabolcs +36 20 500-7075