Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 4. szombat, Ráhel, Csenge

Lerakták az Újbuda Gyöngye Nyugdíjas Apartmanház alapkövét

113 lakás, 58 férőhelyes parkoló, befejező konyha, tornaterem, étterem, könyvtár.

"Több mint 40 ezer nyugdíjas él a kerületben és fontos, hogy biztosítani tudjuk számukra a megfelelő életkörülményeket. Többek között ezért is növekedett 20%-al a szociális támogatások összege." - mondta el Molnár Gyula Újbuda polgármestere február 7-én, szerdán a Bikszádi utcai Újbuda Gyöngye Nyugdíjas Apartmanház alapkőletételénél.

A 133 lakásos ingatlan, számos igényt elégít majd ki, úgy, mint: a napi minőségi étkezési szükségletek mellett az életvitelszerű ellátás standard szolgáltatásainak havi bérleti díj ellenében történő igénybevételét, vagy a személyes gondoskodás keretein belül az ügyfelek egyedi igényei szerint felmerülő különleges étkezési, egészségügyi és számtalan további szolgáltatás igénybevételét.

A beruházó az Újbuda TV munkatársának elmondta: az intézmény az általános szolgáltatásokon kívül külön térítés mellett lehetőséget biztosít egyéni igények kielégítésére, sportolásra, kirándulások szervezésére, színház, mozi szervezett látogatására, foglalkozások lebonyolítására is. És hozzátette, halálozás esetén a család visszakapja a befizetett összeg egy részét.

P.L- Újbuda WEB (2007. 02. 07.)