Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Kilenc lakáshoz jutott a kerület

2006. március 24-én kora délután Molnár Gyula 11. kerületi polgármester adta át a Fehérvári úton azt az új garzonházat, melyből 9 lakás az önkormányzat tulajdonába került.

Az önkormányzati tulajdonban lévő telket a kerület annak fejében adta a beruházónak, hogy a felépült házban 9 lakáshoz jut majd. A 9 lakásból ötnek a Rendőrség határozza meg a bérlőit azok között a rendőrök között, akiknek lakásgondjaik vannak. További 1 lakás pedig akadálymentesítve lett, vagyis mozgásukban korlátozottak számára alakították ki.

A házban átlagosan 45-50 m² alapterületű lakások lettek kialakítva, tehát a beruházónak célja volt, hogy ezek a kis alapterületű lakások az alacsonyabb jövedelmű emberek számára is elérhetővé váljanak. Az átadó ünnepségen részt vett Lakos Imre alpolgármester is számos önkormányzati tisztviselővel.

A program keretében a tulajdonos megajándékozta az építésben részt vevő alvállalkozókat és emléklapot adott át nekik az itt végzett munka elismeréseként. A szalag átvágása után nyílt állófogadásra adott helyet a frissen felépült bérlakás, ahová az új tulajdonosokat is szeretettel várták.

Z. A. - Újbuda WEB (2006. 03. 25.)

Kapcsolódó tartalmak: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.