Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Újabb 101 bérlakás Újbudán

A 101 bérlakásból 9 önkormányzati, amelyek közül egy mozgássérültek számára készült, ötöt pedig rendőrök kapnak.

Albertfalván a Fehérvári úton épült fel - az újbudai Fecskeház mellett - az új 101 lakásos bérház. A házban Újbuda önkormányzata 9 lakásnak lett a tulajdonosa, melyeknek átlagos alapterülete 45 négyzetméter.


A beruházóval kötött korábbi megállapodás értelmében a telket Újbuda önkormányzata adta el a vállalkozásnak - nem készpénzért, hanem lakásokért cserébe.
A 9 új önkormányzati bérlakásból 5-öt a rendőrség kap meg - azaz az ORFK jelölheti ki a bérlőket - ezzel is elősegítve azt, hogy a kerületben szolgáló rendőrök lakásgondjai enyhüljenek.


Egy további lakás pedig akadálymentes, tehát mozgássérültek számára lett kialakítva. Ilyen bérlakások már korábban is épültek, a mostani épülettől alig 200 méterre.


Az ünnepélyes átadásra március 24-én délután fél kettőkor kerül sor.

H. E. - Újbuda WEB (2006. 03. 23.)

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.