Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. kedd, Vilma

Határozatképes volt a testület

Jóskások fogadták a képviselőket a testületi ülés előtt.

Elfogadta az újbudai képviselő-testület azt a javaslatot, amely hosszú távon biztosítja a József Attila Gimnázium, a Montágh Imre Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, valamint a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola működését. A határozat szerint a kerület elfogadja a Főváros ajánlatát, amely szerint az érintett iskolákban minden fővárosi diák után 80 ezer forintos támogatást biztosít.

A kérdés, amely hosszú távon biztosítja az iskolák kerületi tulajdonban maradását, és működését negyedszer került a testület elé, az első három alkalommal az ellenzék távolmaradása, illetve bojkottja miatt döntés nem született. Az ellenzék végül a mostani döntéshez mintegy feltételül - egy sajátságos politikai nyilatkozatot adott be módosító indítványként, amelyet az előterjesztő dr. Bács Márton alpolgármester befogadott, tekintettel az ügy súlyára.

Molnár Gyula polgármester a vitában kiemelte, hogy nem az a fontos ebben az esetben, hogy melyik oldal képviselői érzik magukat győztesnek, hanem az iskolákért hozott felelős döntés számít.

az Önkormányzat Sajtóosztálya (2008. 05. 28.)