Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Bontják a Skálát

A Skálából már csak a csupasz betonfalak maradványait látni.

Ezen a héten ismét fórumot tartottak az egykori Budai Skála helyén épülő komplexum építési munkálatairól, mivel a környéken lakó lágymányosiak egyre intenzívebben érdeklődtek, hogy milyen hatással lesz az építkezés az életükre. Sokan arra kíváncsiak mennyi porral, vagy zajjal jár majd az építkezés, hol tudnak majd parkolni addig, és mi lesz az új városközpontban. A feltett kérdésekre Elekes András, az ING Ingatlanfejlesztő vezetője válaszolt.

A területen multifunkcionális bevásárló- és szórakoztató központot hoznak létre, mellette irodaház és lakópark fog épülni. A mellette lévő piac továbbra is üzemelni fog, s a munkálatok nem fogják zavarni a működését.

A leendő bevásárlóközpont bérbeadásáért a Jones Lang LaSalle cég felelős, mely szerint a terület fejlődését bizonyítja az a tény is, hogy a II. és a XII. kerület után a XI. kerületnek van a legnagyobb vásárlóereje Budán. A kerületben számos újépítésű lakó- és irodaház épült, valamint a komplexum közvetlen közelében is lesz megállója a 4-es metrónak, így várhatóan keresett lesz az intézmény, csupán az építés miatti kellemetlenségektől kell eltekintenie az újbudaiaknak egy ideig.

Z. A. - Újbuda WEB (2007. 09. 05.)

Kapcsolódó cikkek:

 

Megkezdődött a Skála bontása (2007. 08. 07.)

 

Kapcsolódó tartalmak: