Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. hétfő, Edit

Öböl projekt

Fejlesztési tervek

A fejlesztés „A” üteme 20 ha-t és közvetlen az öböl melletti területeket foglalja magába, amelyek szabadidős és idegenforgalmi hasznosításhoz kínálnak kiváló feltételeket, így a fejlesztés fedett vízi park -élményparkkal, wellness és spa szállodával, multifunkcionális jégcsarnokkal számol úgy, hogy a megújuló gáton, a sétányok mellett a „genius loci” szelleméhez igazodó hangulatos éttermek, klubok, kulturális, művészeti célú épületeket is létrehozzák. Az öbölben plázs, sportpályák, a vízfelületén vízi színpad, állóhajók, éttermek, jacht kikötő és a két partot összekötő gyalogos híd teszi majd elevenné az életet.

 

Két partot összeköző híd 3D-s modelle

Ezen területek beépítési koncepciójára kiírt országos tervpályázata eredményesen lezárult, a hasznosítási elképzelések realizálása már tervasztalon válnak elevenné, és a kivitelezéshez feltétlen szükséges területrendezés, kotrás, tisztítás, közművesítés munkálatai is befejeződtek.

 

A fejlesztés „B” üteme és 25 hektáros területe már egy forgalmasabb, a városrész déli gerinc útvonala mellett elterülő építési telkek, ahol pl. oktatási és kulturális célú épületek, iroda épületek, lakóépületek, szálláshely -szolgáltató épületek, vendéglátás, közösségi szórakoztató, sport épületek helyezhetők el.

 

A felújítási terület története

 

Kapcsolódó tartalmak: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.