Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szombat, Jeromos

Öböl projekt

Fejlesztési tervek

A fejlesztés „A” üteme 20 ha-t és közvetlen az öböl melletti területeket foglalja magába, amelyek szabadidős és idegenforgalmi hasznosításhoz kínálnak kiváló feltételeket, így a fejlesztés fedett vízi park -élményparkkal, wellness és spa szállodával, multifunkcionális jégcsarnokkal számol úgy, hogy a megújuló gáton, a sétányok mellett a „genius loci” szelleméhez igazodó hangulatos éttermek, klubok, kulturális, művészeti célú épületeket is létrehozzák. Az öbölben plázs, sportpályák, a vízfelületén vízi színpad, állóhajók, éttermek, jacht kikötő és a két partot összekötő gyalogos híd teszi majd elevenné az életet.

 

Két partot összeköző híd 3D-s modelle

Ezen területek beépítési koncepciójára kiírt országos tervpályázata eredményesen lezárult, a hasznosítási elképzelések realizálása már tervasztalon válnak elevenné, és a kivitelezéshez feltétlen szükséges területrendezés, kotrás, tisztítás, közművesítés munkálatai is befejeződtek.

 

A fejlesztés „B” üteme és 25 hektáros területe már egy forgalmasabb, a városrész déli gerinc útvonala mellett elterülő építési telkek, ahol pl. oktatási és kulturális célú épületek, iroda épületek, lakóépületek, szálláshely -szolgáltató épületek, vendéglátás, közösségi szórakoztató, sport épületek helyezhetők el.

 

A felújítási terület története

 

Kapcsolódó tartalmak: