Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Felújították a Nedecvár utcát

Teljes egészében megújult a Petőfi Laktanya közelében fekvő Nedecvár utca útburkolata. Az Újbuda Önkormányzata által finianszírozott útépítés az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. kivitelezésében valósult meg, melynek során a járdát és az úttestet is újjáépítették.

A csendes, kertvárosi környezetben fekvő macskaköves utca alapzata rendkívül elhasználódott az elmúlt évtizedekben, a lakók kérésére az önkormányzat ezért újraépítette az az egész utcát, a járda pedig teljesen új térkő burkolatot kapott. - Több mint 16 millió forintot költöttünk az út és 6 milliót a járda felújítására, amely így végre valódi díszévé vált a környéknek - mondta el Hoffmann Tamás polgármester az átadóünnepségen a szalag átvágása után. Hozzátette, az elhúzódó tél és a kemény fagyok nagyon megviselték az útburkolatokat, ezért idén az önkormányzat jóval több pénzt költ útkarbantartásra, mint tavaly. - A kátyúzási munkálatok nagy részén túl vagyunk, most azokat az utakat kezdjük rendbetenni, melyek koruknál fogva régóta rászorulnak a felújításra - mondta el a polgármester.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.