Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Megválasztották az idei Újbudai Hallgatói Startup Verseny nyerteseit

2024. április 16-án lezajlott az Újbuda Önkormányzata által támogatott, az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesülettel együttműködésében megrendezett Újbudai Hallgatói Startup Verseny döntője.

Április 16-án került sor az idén 9. alkalommal megrendezett Újbudai Hallgatói Startup Verseny döntőjére Újbuda Önkormányzatának képviselő-testületi termében. Az eseményt dr. László Imre polgármester nyitotta meg.

  

A döntőbe került csapatok néhány perces előadás keretében ismertették innovatív ötleteiket, majd válaszoltak a zsűri kérdéseire.

A nyertesek Újbuda jóvoltából 1.000.000 forintos díjazást kapnak, és egy éven keresztül részesülnek az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület mentorálásában.

  

Idén az alábbi négy csapat vihette haza a főnyereményt:

  

Aprently:

Webalkalmazásuk célja a lakásbérleti piacon jelenlévő bérlők és bérbeadók országhatárokon átívelő összekapcsolása és a lakásbérleti folyamat teljes digitalizációja.

  

CricksFarm:

Tücsökfehérjét tartalmazó ételeket állít elő és forgalmaz, valamint egy innovatív, okos tücsökfarm kialakításán dolgozik.

  

Webflare Kft.:

A sportesemények és a sport útján történő közösségépítés innovációját tűzte ki célul. A feltörekvő sportágak digitalizációjával a szervezési nehézségek kiküszöbölését kívánja elérni.

  

uMix3D:

Egy virtuális próbafülkével és 3D technológiai megoldásokkal ellátott platformot szeretne létrehozni, ahol a felhasználók egy személyre szabható avatárra tudják rápróbálni a 3D ruhákat, megtekinteni digitális másolatukat bármely szögből, és több divatmárka ruháiból outfiteket állíthatnak össze.

  

Ezúton is gratulálunk és további sok sikert kívánunk a megmérettetésben helytálló fiatal felnőtteknek!