Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Biztonságosabbá tennék az iskolákat

A kerület közrendjében érintett hivatalos és civil szervezeteket hívta össze Újbuda polgármestere, hogy a helyi eredményekről, problémákról és azok megoldási lehetőségeiről egyeztessenek. A közbiztonsági fórumon napirendjén a szeptemberi tanévkezdés foglalta el az első helyet, a rendőrség idén több iskolai programot is indítana.

közbiztonsági fórumHoffmann Tamás bevezetőjében elmondta, az iskolakezdés számos feladatot ró az önkormányzatra, többek között azt, hogy megteremtse a biztonságos közlekedés feltételeit az intézmények környékén. Ennek érdekében ahol szükséges átalakítják a parkolási rendet, figyelemfelhívó táblákat helyeznek el, és tájékoztatókat tartanak. A XI. kerületi Rendőrkapitányság, az Újbudai Közterület-felügyelet és polgárőrszervezetek részvételével zajló közbiztonsági fórumon Simicskó István ifjúságért és sportért felelős államtitkár is részt vett.

Trombitás Zsolt, kapitányságvezető helyettes arról számolt be, idén két intézménnyel, a Grosics Gyula sportiskolával, és a Szent Margit Gimnáziummal bővült a közlekedési szempontból veszélyeztetett iskolák köre, így ezeken a helyeken rendőri jelenlétet fognak biztosítani az reggeli érkezési és a délutáni távozási időpontokban. Hozzátette, a korábban nagy népszerűségre szert tett gyerekrendőr programot is tovább kívánják folytatni, így a rendőr mellett egy tányérsapkás, jelzőtárcsás kisiskolás segíti majd az úttesten való átkelést. Az Újbuda Prizma vezetője, Lőrincz Gergely hozzászólásában arról tájékoztatott, a jobb láthatóság érdekében piros sávokkal újrafestik a zebrákat az iskolák környékén.

Trombitás őrnagy arról is beszámolt, hamarosan elindul az "iskola rendőre" program, melynek során osztályfőnöki órák keretében tartanak bűnmegelőzési, közlekedésrendészeti és drogprevenciós előadásokat a gyerekeknek.

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 08. 28.)