Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Szentimrevárosi Húsvét a Kulturális Városközpontban

Mindössze kilenc napra ugyan, de megnyitotta ajtaját a Szentimrevárosi Közösségi Ház a Bartók Béla út 32. szám alatt.

Április 1-től 9-ig érdekes programokkal készült a Szentimrevárosi Egyesület a Gárdonyi téren kialakított ideiglenes Szentimrevárosi Közösségi Házban és környékén.

Április 1-7 között gyermek kézműves foglalkozások, helytörténeti és természet-népszerűsítő kiállítások és játékok várják a betérőket.

Április 9-én, Húsvéthétfőn pedig a Gárdonyi téren felállított SZIE színpadon egy délelőtti és egy délutáni zenés, táncos, verses műsorral tervezik ünnepelni a Feltámadást.

A Szentimrevárosi Egyesület (SZIE) 1991-ben alakult, közel 200 fős, XI. kerületi civil szervezet. A SZIE a keresztény értékeket elfogadó és valló tagjait és a szentimrevárosiakat kívánja szolgálni. Lehetőségeket kínál tagjainak ahhoz, hogy gondolkodásukban és tetteikben felelős polgárokként legyenek egy élő közösség aktív tagjai, szervezeti és anyagi feltételeket biztosít az egyéni közösségépítő, család és ifjúságsegítő kezdeményezések, ötletek megvalósításához, a mások érdekében végzett önkéntes munka által adott öröm átéléséhez.

Az egyesület programjainak széles skálája a kisgyermekes családoknak szánt közös rendezvényektől kezdve, a fiatalok dinamikusabb igényeit kielégítő alkalmakon át, a minden korosztály által látogatható eseményekig terjed. Vannak kifejezetten mozgás-, látás- és hallássérülteknek szánt programjaik is. Lehetőséget kínálnak tagjainknak és programjaik látogatóinak szellemi-lelki töltődésre, játékra, kirándulásra, sportra egyaránt, sőt a XI. kerületi Civil Fórum aktív tagjaként a kerületi közéletben való részvételre is.

Az Egyesület minden korosztályt vár tagjai közé és programjaira, de különösen számít a fiatalok aktivitására. Rendezvényeiken szívesen látják nemcsak a XI. kerületi polgárokat, hanem azokat a távolabbról jövő érdeklődőket is, akik jól érzik magukat nálunk és rokonszenvesnek találják közösségünk célkitűzéseit. A rendezvénysorozatot a XI. kerületi Önkormányzat támogatja.