Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

Sikeresen működik a Baba-Mama-Papa börze

Önök mihez kezdenek a régi, használaton kívüli, ámde másoknak kincset érő csecsebecséikkel? Van, aki kerülgeti őket, van aki továbbajándékozza és akadnak olyanok is, akik fájó szívvel kidobják ezeket a tárgyakat. A gazdagréti Szent Angyalok templom kertjében minden hónapban megrendezik a Baba-Mama-Papa börzét, ahol ezektől a tárgyaktól úgy válhatnak meg a látogatók, hogy még jót is tesznek vele másoknak. Ráadásul plusz bevételi forrást is jelenthet a résztvevőknek. Legálisan.

Király Nóra, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a börze ugyanúgy lakossági kérésre valósult meg, mint a gazdapiacok. Egyelőre még csak három alkalommal rendezték meg a programot, de egyre több a résztvevő és a vásárló is, így valószínűsíthető, hogy az alkalmak gyakoribbá válnak majd a közeljövőben. A képviselő azt is hozzátette, nemcsak anyagi oldalról nézve hasznos a környékbelieknek ez a börze, hanem mert így sokkal szorosabb kapcsolat alakulhat ki az itt élők között. Az árusok zöme a közelből érkezik és legfőképpen kinőtt babaruhákat és eszközöket értékesítenek, de kijárnak ide az idősebbek is, akik szintén a már nem használatos, ámde jó állapotban lévő tárgyaikat árulják.

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.