Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

Nőnapi kiállításmegnyitó az Őrmezei Galériában

Nőnapi műsorral és kiállítással készül március 8-án, pénteken 15.00 órától a XI. kerületi Őrmezei Közösségi Ház Galériája (Budapest XI., Cirmos utca 8).

Beszédet mond XI. kerület polgármestere, neves művészek zenés előadása és balett táncbemutató látható, továbbá négy festőművész közös kiállítása nyílik A Nő dicsérete címmel. A program házigazdája Elmer István, József Attila-díjas író.

A rendezvényen Dr. Hoffmann Tamás, XI. kerületi polgármester a hölgyeket köszöntő ünnepi beszéde után Karádi Katalin dalokat ad elő Kunsági Andrea, zongorán kíséri Fehér Nikolett. A zenei programban továbbá a Vanmocsello duó csellójátéka lesz hallható. Táncbemutatóval a Bélavári Panni balettiskolájának növendékei készülnek, a Mamma Mia koreográfiájukat adják elő. Elmer István, József Attila-díjas író nyitja meg a rendezvényen A Nő dicsérete című kiállítást, amelyen Bráda Tibor, Munkácsy-díjas festőművész, Breczkó Péter grafikus-, Deák Ilona és Kleinheincz Magdolna festőművészek alkotásai láthatók.

A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak a támogatók: Újbuda Önkormányzata, az Őrmezei Közösségi Ház és a Blue Art Club egyesület.

A rendezvény a Blue Art Club egyesület idei első megmozdulása. A civil szervezet célkitűzése a művészek és alkotásaik eredményesebb megjelenítése, többféle szervezet munkájának összehangolása, a különböző művészeti ágak szinergiájának kihasználása. Az egyesület tagjai olyan – gazdasági területen sikeres – műkedvelők, akik képesek az üzleti életben alkalmazott szemléletek és módszerek révén a közönséghez közelebb vinni a műalkotásokat.

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.