Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Már tíz éve ünnepel Őrmező

Tíz évvel ezelőtt egy városrész úgy döntött: saját ünnepet szervez, ahol a lakosság együtt szórakozhat, mint egy nagy család. Az elmúlt években a rendezvény egyre népszerűbb lett, egyre több igényt szolgál ki, családias jellegét mégis megtartotta. Idén szeptember 17-én került sor Őrmező ünnepére, ahol közös főzés, Kutyajó fesztivál, és rengeteg színes program tarkította az eseményt.

Szeptember közepén az őrmezeiek mindig együtt ünnepelnek. Magukat, egymást és a helyet, ahol élnek. A hagyományok mellett persze mindig van egy kis újítás, hiszen a szervezők nagy gondot fordítanak arra, hogy különleges, egyedi élményekkel lepjék meg a látogatókat. Talán ennek is köszönhető, hogy évről-évre mind szélesebb korosztály látogat el Őrmező Ünnepére és hetekkel a rendezvény előtt várják a színes programokat. A komoly hagyományokkal bíró rendezvényen a lelkes őrmezeiek is besegítettek a szervezésbe, melynek eredményeként mindenki egy felhőtlen hangulatú napot tölthetett el a Költők Parkjában. A legnagyobb sikert idén a bográcsfőző verseny mellett a Kutyajó fesztivál aratta, ahol még a kutyaellenzők tábora is közelebb kerülhetett a négylábúakhoz. A szervezők idén is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy változatos műsorral fűszerezzék a szombati kínálatot. A gyerekek például a kézműves sátorban és a gyertyamártogatóban leshették el a régi mesterségek fortélyait, de volt kemencében sült lángos, sőt mustkészítés is. A repertoárból a színházi produkciók sem hiányozhattak: a gyermekelőadások mellett az Őrmező nevével egybeforrt, amatőr nyugdíjas színészekből verbuvált Tarka Színpad előadásait is megtekinthették az érdeklődők. Az estet Szulák Andrea nosztalgiaműsora zárta.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.