A versenyzők a túzrakó helyhez tűzifát, ivóvizet, három kiló paprikát, fél kiló hagymát, fél kiló paradicsomot és egy kiló frissen sült kenyeret kaptak. Persze szinte minden csapatnál volt egy kis szalonna, néhány rőf házikolbász, az elmaradhatatlan pirospaprika, só, ízlés szerint bors, és helyenként a specialitásnak megfelelő tarhonya, esetleg virsli. A színpadon énekszó, tánc, egyebek mellett kékfestőbe öltözött gyerekek mutatták be bámulatos műsorukat. A szervezők azt szeretnék, ha ez a Lecsófesztivál az egyik olyan közös nevező lenne a kelenvölgyiek életében, amikor minden konfliktust, nehézséget, akár még politikai nézeteltérést is hátra lehetne hagyni, és csak a főzésről, az együttlétről, és a finom ízekről szólna a Lecsófesztivál napja. Az idei, az első szemmel láthatóan beváltotta a hozzáfűzött reményeket.