Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 30. kedd, András, Andor

Lakossági fórum Szentimrevárosban

Rétvári Bence, a 15-ös választókerület országgyűlési képviselője, valamint a körzethez tartozó önkormányzati képviselők közösen tartottak lakossági fórumot a választópolgároknak. A kormánypárti politikusok beszámoltak arról, hogy milyen előrelépéseket tettek a körzetükben, egyúttal a felmerülő problémákra is felhívták a figyelmet. Ezúttal a TIT-ben gyűltek össze az érdeklődők, akik számos kérdést intéztek a képviselőknek.

A kérdések zöme a Bartók Béla út jövőjére, azon belül is a Hadik kávéház körüli felújítási munkálatokra irányult. Rétvári Bence úgy látja, ez a projekt azért is váltott ki ellenérzést a környéken lakók nagy részében, mert sokan veszélyeztetve érzik a nyugalmukat. Ráadásul a felújítással járó munkálatok miatt új forgalmi rend lépett érvénybe: a kikanyarodási lehetőség megszüntetésével a Gellért térre is sokkal nehezebben lehet eljutni. A kereszténydemokrata politikus úgy látja, az önkormányzati vezetésnek sokkal több energiát kellett volna fektetnie abba, hogy a lakókkal egyeztetve, közösen találják ki a Bartók Béla út jövőbeni arculatát. Rétvári Bence információi szerint az ilyen tárgyalásokon a meghívottak köre igen szűk. Szerinte sokkal szélesebb körű és sokkal türelmesebb eljárásra volna szükség, főleg, mert a kivitelezés nagyon lassan halad. Mint mondja, évek alatt összesen öt háznak a homlokzatát sikerült felújítani. Nyár elején mindig visszatérő probléma a Petőfi híd budai hídfőjénél található szórakozóhelyek működése. Mint elhangzott, a lakók nyugalmát nemcsak a hangos zene, hanem a szórakozni vágyó fiatalok magatartása is zavarja, akik a közeli kis boltokban is hangoskodnak. A négyes metróval kapcsolatos kérdésekre Rétvári Bence a következőket válaszolta: "A jelenlegi állás szerint 2013 nyarán utazhatunk először a négyes metróval, de ez az időpont még változhat. Most már az a legnagyobb probléma, hogy a felszín alatti munkálatok késése miatt a felszín fölöttieket sem tudják időben befejezni. Ezért nem tudják az építési területeket megnyitni a gyalogosok, autósok és a tömegközlekedés előtt. Most arra lenne szükség, hogy valamelyest váljon el a felszíni lezárt területek sorsa az alsó építkezésekétől és attól függetlenül, hogy mi történik a föld alatt, a felszínt birtokba vehessék a gyalogosok, kerékpárosok, autósok és a BKV. Ha a Móricz Zsigmond körteret megnézzük felülről, látjuk, hogy szinte csak egy aszfaltréteget kellene ráhúzni az egyébként befejezettnek mondható építkezésre és máris használhatóvá válna. Ennek ellenére hónapok óta nem történnek meg ezek az utolsó simítások. Ezért is bosszant sok mindenkit, hogy miért kell körbemennie, miért kell összezsúfolódnia, amikor már csak egy kis beruházás rész van hátra." A jelenlévők további kérdései az új bevásárlóközpont miatti parkolási nehézségekre, a Feneketlen tó és a Park Színpad körül kialakult áldatlan helyzetre, a hajléktalan kérdésre, a viharkárok rendbetételére, valamint a közbiztonság megerősítésére irányultak.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.