Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 17. szerda, Endre, Elek

Kelenvölgyi fórum

A közlekedés volt a fő témája annak a lakossági fórumnak, amelyet november 30-án tartottak a Kelenvölgyi Közösségi Házban. Endrődi József önkormányzati képviselő volt az esemény házigazdája.

A vasútfelújítással kapcsolatban Rozsi Gábor a NIF Zrt.-től vázolta a munkálatok jelenlegi állását. Az ígéret szerint 2013 nyarára teljesen befejeződnek, és utána már csak tereprendezés lesz. Tóth Attila a TP-Terv Kft-től a Kelenvölgy közlekedési terhelésének csökkentésére indult projekt részleteit ismertette. A tervezés jelenlegi állása szerint a Bazsalikom, a Kecskeméti, az Alabástrom és a Duráczi utcát érintenék az egyirányúsítások, a Gépész utca maradna kétirányú. Az egyirányúsított utcákba nem terveztek fekvő rendőrt. A forgalmat az lassítaná, hogy a parkolóhelyek felfestése váltakozva lenne a jobb és a bal oldalon szakaszosan. A buszjáratok problémáinak megoldásával kapcsolatban pedig Somodi László a BKK-tól válaszolt a lakók kérdéseire.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Biztonságos fejlődés, kiszámítható megújulás  

Több mint nyolc éve dolgozik együtt Újbuda és az itt élők érdekében dr. Hoffmann Tamás polgármester

és dr. Simicskó István kormánybiztos, a kerület országgyűlési képviselője. Úgy látják, az átgondolt városfejlesztési stratégia mellett a közösségépítő munkának is köszönhető, hogy Újbuda egy olyan hely, ahol jó élni.