Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Kelenvölgyi fórum

A közlekedés volt a fő témája annak a lakossági fórumnak, amelyet november 30-án tartottak a Kelenvölgyi Közösségi Házban. Endrődi József önkormányzati képviselő volt az esemény házigazdája.

A vasútfelújítással kapcsolatban Rozsi Gábor a NIF Zrt.-től vázolta a munkálatok jelenlegi állását. Az ígéret szerint 2013 nyarára teljesen befejeződnek, és utána már csak tereprendezés lesz. Tóth Attila a TP-Terv Kft-től a Kelenvölgy közlekedési terhelésének csökkentésére indult projekt részleteit ismertette. A tervezés jelenlegi állása szerint a Bazsalikom, a Kecskeméti, az Alabástrom és a Duráczi utcát érintenék az egyirányúsítások, a Gépész utca maradna kétirányú. Az egyirányúsított utcákba nem terveztek fekvő rendőrt. A forgalmat az lassítaná, hogy a parkolóhelyek felfestése váltakozva lenne a jobb és a bal oldalon szakaszosan. A buszjáratok problémáinak megoldásával kapcsolatban pedig Somodi László a BKK-tól válaszolt a lakók kérdéseire.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.