Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. szerda, Móric

Halászléfőző-verseny

Az Újbuda Közterület-felügyelet hatodik helyezést ért el a 22. gazdagréti Halászléfőző-versenyen szeptember 4-én. a szakács, aki 25 embert megvendégelt a felügyeleten innen és túl, Horváth Sándor volt, a közterület-felügyelet új közterület-felügyelője.

A kerületőrből átvedlett közterület-felügyelő, korábban a XI. kerületi Rendőrkapitányságon dolgozott, előbb járőrként, majd a Bűnüldözési Osztályon nyomozóként. A felügyeleten diszpécserként kezdte kerületőri tevékenységét, majd közterület-felügyelő-járőr lett. - A recept már jól bevált, amivel a gazdagréti versenyen előrukkoltam, egy olyan halászlé, amivel tavalyelőtt karácsonykor már nagy sikert értem el, barátnőm édesapjától hallottam róla, a rác halászléről, és el is készítettem számukra. Mindenkinek ízlett. Ilyen nagy társaságnak viszont még nem főztem korábban, mint amekkorának, most Gazdagréten. Korábban már sokszor készítetem ételt baráti társaságomnak, sőt többször összejöttünk bográcspartykra teszteltük egymás főztjét, amolyan ős "vacsoracsatát" vívtunk. Nem volt ijesztő a feladat, nagyközönségnek főzni, inkább tetterőt éreztem, kipróbáltam magam, a gazdagréti fesztiválon. A 106 versenyzőből a 6. helyezettek lettünk, ez elég szép eredménynek mondható. Körülbelül 4 óráig tartott az étel elkészítése. A hal alapanyag csak kisebbik részét biztosította az önkormányzat, de az említett kedves hölgy édesapja, halász és vadász, ezért volt a pontyon kívül levesbe való harcsa és keszeg is. A hal nagyobb részét persze passzíroztam is. A hal mellé kötelezően fehér borral kedveskedtünk vendégeinknek, ugyanis az eddigi tapasztalatok szerint az íz élményt még emlékezetesebbé teszi ez a nedű. A feltálalás is különleges lett, kisbográcsban szolgáltuk fel az ételt. Jövőre ismét versenyzek a rác halászlével, lehet, hogy jövőre még jobban megszeretik és még előkelőbb helyezést érünk el. wihart-kiss /Publikálva: 2010.11.15./

LEGFRISSEBB
×

Közösségi tervezés Újbudán - Gellérthegy  

A szaktervezők elkészítették a forgalomtechnikai terveket Sasad-Sashegy, Kelenföld, Kelenvölgy-Péterhegy, Albertfalva, Gellérthegy városrészekre. Ezúttal a Gellérthegy felülvizsgálatához kérik a lakosság észrevételeit és javaslatait.