Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. péntek, Klára

Halászlé az álomcsapattól

A Hortobágyi Dream Team csapata nyerte a 23. Gazdagréti Halászléfőző Versenyt. Szeptember 24-én igazi piknik hangulat alakult ki az esemény helyszínén, a Rétkerülő út és a Gazdagréti út közötti dombon, ahol közel 80 bográcsban rotyogott a halászlé.

Volt, aki már reggel 7 óra előtt elfoglalta bográcshelyét , és sátrat vert, hogy a hely szelleme is hozzájáruljon a halászlé sikeréhez. A fát és a halat a szervezők biztosították, minden más titkos trükköt a csapatok hoztak magukkal a fejükben illetve tárgyiasult formában szatyraikban. A kedélyes főzőcskézés eredménye egy-egy tányér ízletes halászlé volt, amelyet kéttagú zsűri értékelt. Ondrusek Péter a Medúza Catering és Vadon Péter a Trófea Grill részéről osztályozták az elkészült ételeket. A zsűri nehéz helyzetben volt, hiszen a csípős, boros, tejfölös, tésztával dúsított és más fortélyokkal készített ételek mindegyikéből legalább egy kanállal magukba kellett tölteniük. Az eredményhirdetésen végül kiderült: ötödik helyen az Újbuda Prizma,negyedik helyen a Hal-i-hó 1 csapat, harmadik helyen az Agárdi Horgásztanya végzett, másodikok pedig a Bunyevácok lettek. A Halászléfőző versenyt a Hortobágyi Dream Team nyerte. A helyezettek több mint 600 ezer forintnyi ajándékot vihettek haza, hála azoknak a vállalkozóknak, akik támogatták az eseményt. Így többek között a Keszthelyi Kristály Hotelnek, a my-nailart.net körömszalonnak, a Polinéz Szoli Világnak, valamint az Élet Liget központnak. (Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják a tévében 18 órakor, és kedden itt az Interneten. - a szerk.)

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.