Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 17. szerda, Endre, Elek

Gyümölcsvásár kedden és pénteken

Augusztus végéig mézédes dinnyéket, barackokat és egyéb idénygyümülcsöket vásárolhatnak a lakosok az albertfalvi templomkertben. Mindezt őstermelőktől jutányos áron.

A gazdapiacok mellett nyáron a Szent Mihály templom kertjében is vásárolhatunk hazai gyümölcsöket. A Farkas Krisztina és Ludányi Attila önkormányzati képviselők által szervezett dinnye- és barackvásáron a termékek közvetlenül a termelő kertjéből jutnak el a vásárlókhoz. Az Orosháza környékén élő gazdákkal kötött megállapodás szerint a városrész lakói kedden és pénteken 8-18 óráig meglehetősen jutányos áron juthatnak hozzá a jó minőségű és nagyon finom gyümölcsökhöz. A vásárlóknak jóval kevesebbet kell fizetniük értük, mint a bevásárlóközpontokban kapható kétes eredetű termékekért. A vásárra a szomszéd kerület országgyűlési képviselője Németh Zoltán is ellátogatott, aki maga is vásárolt a friss áruból. A templomkert mellett a már jól ismert gazdapiacok is a lakosság rendelkezésére állnak, ahol a friss zöldségek és gyümölcsök mellett házi tojással, tejtermékekkel, húskészítményekkel, valamint pékárukkal várják az érdeklődőket.

LEGFRISSEBB
×

Biztonságos fejlődés, kiszámítható megújulás  

Több mint nyolc éve dolgozik együtt Újbuda és az itt élők érdekében dr. Hoffmann Tamás polgármester

és dr. Simicskó István kormánybiztos, a kerület országgyűlési képviselője. Úgy látják, az átgondolt városfejlesztési stratégia mellett a közösségépítő munkának is köszönhető, hogy Újbuda egy olyan hely, ahol jó élni.