Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. hétfő, Orsolya

Gyümölcsvásár kedden és pénteken

Augusztus végéig mézédes dinnyéket, barackokat és egyéb idénygyümülcsöket vásárolhatnak a lakosok az albertfalvi templomkertben. Mindezt őstermelőktől jutányos áron.

A gazdapiacok mellett nyáron a Szent Mihály templom kertjében is vásárolhatunk hazai gyümölcsöket. A Farkas Krisztina és Ludányi Attila önkormányzati képviselők által szervezett dinnye- és barackvásáron a termékek közvetlenül a termelő kertjéből jutnak el a vásárlókhoz. Az Orosháza környékén élő gazdákkal kötött megállapodás szerint a városrész lakói kedden és pénteken 8-18 óráig meglehetősen jutányos áron juthatnak hozzá a jó minőségű és nagyon finom gyümölcsökhöz. A vásárlóknak jóval kevesebbet kell fizetniük értük, mint a bevásárlóközpontokban kapható kétes eredetű termékekért. A vásárra a szomszéd kerület országgyűlési képviselője Németh Zoltán is ellátogatott, aki maga is vásárolt a friss áruból. A templomkert mellett a már jól ismert gazdapiacok is a lakosság rendelkezésére állnak, ahol a friss zöldségek és gyümölcsök mellett házi tojással, tejtermékekkel, húskészítményekkel, valamint pékárukkal várják az érdeklődőket.

LEGFRISSEBB
×

Állásbörze Újbudán  

A VEKOP “Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt keretében állásbörzét rendezett Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft., valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az önkormányzat tanácstermében október 4-én.