Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 23. péntek, Bence

Gazdagréti Kapunyitogató

Kitárt kapukkal és őszköszöntő programokkal várta szeptember 22-én délután a látogatókat a Gazdagréti Közösségi Ház. A cél az állandó programok és foglalkozások népszerűsítése volt a helyiek körében.

Zenés-táncos mulatsággal indult a kapunyitogató, melyen a Csürrentő Zenekar moldvai-csángó muzsikája volt a talpalávaló. Aki pedig nem vágyott a táncházba, akár kézműveskedhetett is a 60+ önkénteseivel. A két Lotti című színdarabon sok szülő és csemetéik töltötték meg a nézőteret, később mindenki belekóstolhatott a közösségi ház állandó foglalkozásaiba, például a baba-mama alkotó- és fejlesztő órába, de volt táncos és sportos "kóstolás" is. Ha ez még mind nem lett volna elég, egy receptversenyre is nevezhettek az újbudaiak, melyen a legjobb őszi finomságot akarták felkutatni a szervezők. A nyitott kapuk végül a Walk The Line együttes fellépése után zárultak Gazdagréten.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.