Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 17. kedd, Zsófia

Fórumot tartottak Szentimrevárosról

A kerületben húsz éve működő Szentimrevárosi Egyesület lakossági fórumot rendezett a Szent Imre Gimnázium egyik termében. A találkozót a kerületi civil szervezeteket tömörítő és munkájukat koordináló Civil Fórum hívta össze, hogy megvitassák a városrésszel kapcsolatos kérdéseket. A legnagyobb érdeklődést kiváltó téma a körtér és a Kulturálsi városközpont ügye volt.

Szesztai Attila, az egyesület elnöke elmondta, a Móricz Zsigmond körtér kialakításával kapcsolatban már korábban megfogalmazták álláspontjukat, mely szerint nem kellene a buszokat sem beengedni a forgalomtól elzárt körívre. A fórumon az egyesület tagjai abban is egyetértettek, hogy a régóta elekadt Kulturális Városközpont ügyének megoldását nem szabad tovább halogatni, hiszen idővel teljesen lepusztulhat a Buda sétálóutcájának szánt Bartók Béla út. - Rövid távon az a legfontosabb, hogy az önkormányzat minél hamarabb kedvező feltételekkel adja bérbe az üresen álló üzlethelyiségeket, hiszen ehhez semmilyen pénzt nem kell áldoznia az ügy érdekében - jelentette ki az egyesület elnöke, aki hozzátette, javaslataikat hamarosan átnyújtják az önkormányzatnak.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.