Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 26. hétfő, Izsó

Fórumot tartottak Őrmezőn

A Metróberuházás volt a fő témája annak a lakossági fórumnak, amelyet Junghausz Rajmund és Endrődi József képviselők hívtak össze, hogy megvitassák a városrész előtt álló feladatokat. A találkozón a legtöbb kérdés a tervezett P+R parkoló elhelyezését érintette, de a helyi buszközlekedésről és a játszóterek állapotáról is szó esett.

A lakossági fórumon Őrmező önkormányzati képviselői mellett Radnai Tibor, a DBR metró projektigazgatója, Somodi Gábor a BKK vezérigazgató-helyettese és Takács Viktor kerületi főépítész is válaszolt a felmerülő kérdésekre. A találkozón elhangzott, Sasad felől gyalogosan és biciklivel is át lehet majd jutni biztonságosan Őrmezőre. A lakók kívánsága az volt, hogy a tervezett P+R parkoló ne a Boldizsár utca mellett, vagy a buszpályaudvar fölött, hanem a régi vasúti sínek helyén kapjon helyet.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.