Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 13. szombat, Ida

Eladó Taki bácsi és Lenke néni lakása

16 és fél millió forintért árulják a 74 négyzetméteres, gazdagréti panellakást - írta a Blikk.

Szinte semmi sem változott abban a panellakásban, ahol a Szomszédok című teleregényt forgatták sok éven keresztül. Takácsék egykori lakását most 16,5 millió forintért árulja tulajdonosa.

"Szerette a Szomszédokat? Szeretne Taki bácsi lakásában lakni?" - hirdetik a 74 négyzetméteres lakást a Blikk szerint.

Hogy a hirdetés szövege igaz-e, azt pontosan nem tudjuk, de az ötlet megéri a publicitást. – A lakás tulajdonosa kiemelte, hogy ez bizony Taki bácsi és Lenke néni egykori bázisa volt – mesélte Varga Gábor ingatlanos, aki kapott az alkalmon, hogy ügyes reklámfogásként megemlítse: a lakás falai között több mint 20 éve a Nemzet Színészei játszottak. – Az emberek nagyon szerették a sorozatot, nem is beszélve arról, hogy Zenthe Ferenc (†86) és Komlós Juci (†92) is legendás színészek voltak!

A Magyar Televízió a népszerű teleregény indulásakor a Gazdagréti lakótelepen megvette a lakásokat, és kisebb-nagyobb átalakításokba kezdett. – Összesen négy millió forintot fizetett a televízió a lakásokért – mesélte Horváth Ádám (82), a Szomszédok szülőatyja. – Taki bácsiék lakása volt a legnagyobb, azon nem is kellett átalakítani semmit – tette hozzá a legendás sorozat rendezője.