Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. hétfő, Huba

Dél-Buda egységes

A bp22.hu oldalon interjút olvashatnak Németh Zoltán országgyűlési képviselővel. Az alábbiakban idézzük a XI. kerületre vonatkozó kérdést.

– A következő választáson új körzete lesz, amely átnyúlik a XI. kerületbe. Hogyan befolyásolja ez a munkáját? Marad ideje szűkebb hazájára?

– Természetesen. Tisztázni kell két dolgot. Egyfelől, Budafok-Tétény is több településrészből áll, és ezeknek az identitása önmagában is nagyon fontos. Másrészt az is tény, hogy Dél-Buda egyfajta egységet képez. Eddigi munkám során a XXII. kerület képviseletében sok probléma került elém, amelyről kiderült, hogy csak tágabb perspektívában értelmezhető. Hisz nagyon sok gondunk azonos a szomszédos városrészekével. Gondoljunk például a közlekedési kérdésekre, ezek összefüggnek a két kerületben. Ilyen módon az, hogy ezeket a kerületeket együtt kell képviselni, nem okozhat problémát. Sőt, ez segíthet érdekkonfliktusok feloldásában.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.