Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 30. kedd, András, Andor

Dél-Buda egységes

A bp22.hu oldalon interjút olvashatnak Németh Zoltán országgyűlési képviselővel. Az alábbiakban idézzük a XI. kerületre vonatkozó kérdést.

– A következő választáson új körzete lesz, amely átnyúlik a XI. kerületbe. Hogyan befolyásolja ez a munkáját? Marad ideje szűkebb hazájára?

– Természetesen. Tisztázni kell két dolgot. Egyfelől, Budafok-Tétény is több településrészből áll, és ezeknek az identitása önmagában is nagyon fontos. Másrészt az is tény, hogy Dél-Buda egyfajta egységet képez. Eddigi munkám során a XXII. kerület képviseletében sok probléma került elém, amelyről kiderült, hogy csak tágabb perspektívában értelmezhető. Hisz nagyon sok gondunk azonos a szomszédos városrészekével. Gondoljunk például a közlekedési kérdésekre, ezek összefüggnek a két kerületben. Ilyen módon az, hogy ezeket a kerületeket együtt kell képviselni, nem okozhat problémát. Sőt, ez segíthet érdekkonfliktusok feloldásában.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.