Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

Bölcsiben is járt a Mikulás

Egy hóeséses délelőtt piros ruhás, ősz hajú és szakállú öreg bácsi sétált be a Gazdagréti Napsugár Bölcsőde kapuján, hogy az Önkormányzat segítségével ajándékot vigyen 86 csöppségnek. A nagyszakállú érkezéséig a Bojtorján együttes műsora szórakoztatta a csöppségeket és szüleiket.

A műsorban a Mikulás-váró énekek mellett felcsendültek régi bojtorjános gyermekdalok is, de az együttes a kísérő felnőtteknek is kedveskedett egy dallal. A műsor végére a Mikulás is megérkezett egy krampuszhölgy kíséretében, aki a verset mondó és éneklő gyerekeket szaloncukorral jutalmazta. A kicsik a nagyszakállút mosolyogva köszöntötték, ölébe ültek, csillogó szemmel szavalták el a bölcsődében tanult verseket, örömmel énekeltek neki. Aztán a nagy varázskönyvéből sorra felolvasta az ajándékozott gyerekek nevét és hogy hogyan viselkedtek az elmúlt hónapokban. Az ajándékosztás hosszú ideig tartott, mert minden gyerek készült valami apró meglepetéssel a Pirosruhásnak. De nem csak a Mikulás puttonyából kerültek elő ajándékok. Az egyik kerületi cég 100 ezer forintot biztosított az intézmény számára, melyből mind a négy csoportnak új szőnyeget vásárolt a vezetőség.

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.