Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 22. szerda, Móric

Almát osztott az önkormányzat

Néhány kelenföldi képviselő egy szabolcsi gazdát bízott meg, hogy az ünnepek előtti hetekben termelői áron almát szállítson a városrész lakóinak. A meghirdetett akcióra olyan hatalmas érdeklődés mutatkozott, hogy 16-án újabb szállítmány érkezik Kelenföldre.

Az almaosztási akciót két helyi képviselő, Ludányi Attila és Nagyné Antal Anikó, Szaniszló Krisztián képviselőjelölt, valamint Kocsis Sándor fideszes politikus szervezte, de Hoffmann Tamás polgármester is serényen emelgette a kisteherautóból az ötkilós almás zsákokat. A több mint két tonna almával és hagymával megrakott gépjármű a magyar alma hazájából, Szabolcsból érkezett, egy helyi gazdával kötött megállapodás szerint így a kelenföldiek meglehetősen jutányos áron, 120 forint/kilogramm áron juthattak hozzá a jó minőségű gyümölcshöz. A Fidesz helyi szervezete már korábban is szervezett szociális piacokat, melyeken a kereskedői láncszem kihagyása folytán termelői áron juthattak hozzá a Magosz tagok terményeihez. Hoffmann Tamás elmondta, az ünnepek idején különösen fontosnak tartják, hogy apró figyelmességekkel járuljanak hozzá a kispénzű kerületi lakók jobb közérzetéhez. - Az akció előtt a környező házakban plakátoltuk ki az almavásárt, melynek köszönhetően annyian jelezték vásárlási szándékukat, hogy december 16-án új szállítmányt kell kérnünk - mondta el Nagyné Antal Anikó.

LEGFRISSEBB
×

Közösségi tervezés Újbudán - Gellérthegy  

A szaktervezők elkészítették a forgalomtechnikai terveket Sasad-Sashegy, Kelenföld, Kelenvölgy-Péterhegy, Albertfalva, Gellérthegy városrészekre. Ezúttal a Gellérthegy felülvizsgálatához kérik a lakosság észrevételeit és javaslatait.