Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 12. péntek, Klára

'A tánc az örömteli mozgás élménye!' AKH Hobbitánc Klub a Bikás dombon

A Bikás dombi rendezvényen a Salsa Rueda stílussal és egy Kubai Salsa Show-val várja az AKH Táncklub a tánc szerelmeseit.

'A tánc az örömteli mozgás élménye!'

Ez a jelmondata a kerületi Albertfalvi Közösségi Házban működő AKH Hobbitánc Klubnak. A Hobbitánc Klub nem profi versenytáncosokat szeretne kinevelni, inkább a baráti hangulatú, hobbi szintű tánctanulásra helyezi a hangsúlyt. De természetesen a táncot versenyszinten művelni vágyók is fejlődhetnek, ugyanis tanárunk Németh Sándor világbajnoki IV. helyezett mindenkivel a saját képességeihez mérten foglalkozik és így segíti személyes fejlődésüket.

A klub főleg a manapság legdivatosabb táncokat, köztük a Salsa különböző stílusait tanítja, mind a fiatalabb, mind a senior korosztály számára. (Salsa Rueda, Kubai Salsa, Los Angelesi Salsa).

Salsa Rueda - Autentikus kubai körtánc, amelyben a ruedavezető utasítására a párok szinkronban táncolnak, és a figurák sokszor párcserét is tartalmaznak.

Kubai Salsa - Maga a néptánc mai napig megőrizte hagyományos formáit. A világ minden tájáról érkező népek tánckultúráinak egyvelege található meg ebben a táncban.

Los Angelesi Salsa - Az egyik legmodernebb Salsa stílus, jelenlegi formáját a 90-es évektől táncolják, de ezt a stílust sok híres táncos a mai napig folyamatosan alakítja. A kubainál kicsit színpadiasabb, akrobatikus stílus.

A táncot párban táncolják. A Salsa különböző stílusai mellett a klub nagy hangsúlyt fektet más latin táncok (autentikus cha-cha, son, bachata, stb.) tanítására is.

A Bikás dombi rendezvényen a Salsa Rueda stílussal és egy Kubai Salsa Show-val várja az AKH Táncklub a tánc szerelmeseit.

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.