Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

A nagytakarítás Szentimrevárosba is elérkezett

Elindult a tavaszi nagytakarítási akció, melynek keretében az Újbuda Prizma parkfenntartó munkatársai egy hónap alatt a kerület minden lakott területét megtisztítják a szeméttől, és a zöldhulladéktól. Az önkormányzat idén a lakosság segítségét is kéri, hogy mindenki tegye rendbe saját háza portáját. Az akció minden szakaszában önkormányzati képviselők és önkéntesek segítik a hivatásos takarítók munkáját.

A robosztus tisztítógépek Szentimrevárosba is elérkeztek, ahol Ábrahám Katalin képviselőasszony is zsákot és gereblyét fogott, hogy személyesen is hozzájáruljon a Hivatal környékének rendbetételéhez. Az Újbuda Prizma munkatársaihoz önkéntes nyugdíjasok is csatlakoztak, akik reményüket fejezték ki, hogy a jó példa ragadós lesz. - Mióta beszálltam a szemétszedésbe, már séta közben is azt figyelem, hol van egy eldobott kólásdoboz, amit felszedhetnék - említette Dr. Kurucz Jenőné, a Kertbarátok Egyesületének tagja. Az akcióba a Bocskai István Általános Iskola is beszállt. Az igazgató egy egész osztályt vezényelt ki, hogy a gyerekek védőkesztyűkkel felvértezve megtisztítsák a Bocskai úti járdaszakaszt.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.