Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 3. szerda, Klotild

A Mikulás a Csíki suliba is ellátogatott

A kerületi diákok már hosszú hetek óta várták a piros kabátos, fehér szakállú öregúr érkezését. A legkisebbek mondókákkal, énekekkel, a nagyobbak pedig táncbemutatókkal készültek a december 6-i ünnepségre.

A Gazdagréti Csíki-hegyek utcai Általános Iskola diákjai jó gyerekek voltak idén, így őket is meglátogatta a Mikulás, aki óriási puttonyából finom cukrokat és ajándék kis-csizmákat adott a tanulóknak. A lelkes pedagógusok által szervezett Mikulás napi műsoron volt, aki furulyán, míg más zongorán játszotta el a Mikulás kedvenc dalait. A diákok zenés, táncos előadásait a szomszédos óvoda apróságai is élvezettel figyelték, sőt ők maguk is készültek kisebb műsorokkal. A délelőtti programon a Mikulás két krampusza sem lustálkodott, az előadás után mindenkit finom falatokkal ajándékoztak meg.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.