Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 17. szerda, Endre, Elek

80 éves a Kelenföldi Református Templom

Az Október 23-a utca mentén található, építészetileg is kiemelkedő templomot, a Magyar Advent Templomát felszentelésének 80. jubileuma alkalmából köszöntötték. Az ünnepi istentiszteleten Takaró Károly református püspök mondott elöljárói beszédet. Az évforduló alkalmából rendezett vallási eseményen Újbuda Önkormányzatának képviselői, Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István országgyűlési képviselő, és Tarlós István főpolgármester is részt vettek.

A trianoni határmegvonás után az elcsatolt országrészekről tömeges bevándorlás indult az anyaországra, így Budapestre is. A megnövekedett számú reformátusságot a már meglévő templomok nem tudták befogadni, az egyházközségek nem tudták megfelelően ellátni lelki gondozásukat. Így az 1920-as, '30-as években tömeges templomépítés és vallási fellendülés indult meg az országban. A kelenföldi református templom a mellette álló két bérházzal együtt 1928 -1929 között épült, tervezője Medgyaszay István volt.

LEGFRISSEBB
×

Biztonságos fejlődés, kiszámítható megújulás  

Több mint nyolc éve dolgozik együtt Újbuda és az itt élők érdekében dr. Hoffmann Tamás polgármester

és dr. Simicskó István kormánybiztos, a kerület országgyűlési képviselője. Úgy látják, az átgondolt városfejlesztési stratégia mellett a közösségépítő munkának is köszönhető, hogy Újbuda egy olyan hely, ahol jó élni.