Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. hétfő, Orsolya

60+ Médiaműhely: Egy sátor-vár nappali élete - Szent Iván-éjen

Még az égiek is velünk voltak a gazdagréti Szent Iván-éji rendezvény egész napos programján. Gyönyörű, napsütéses időre virradtunk. Reggel már várt bennünket a felállított Játék-vár sátor hogy mi - 60+ szomszédsági önkéntesek - megtöltsük élettel.

A csapat 10 óra előtt elfoglalta a sátor-várat, és különböző társasjátékokkal, apró rágcsálnivalókkal, csokival és vízzel felvértezve - mert a jó játékhoz fontos az agy folyamatos ellátása - várta a játékos kedvű kicsiket, nagyokat. Az egyik asztalnál folyt az általunk összeállított, kiosztott, majd jól-rosszul kitöltött Szent Iván-éji totószelvények kiértékelése. A legalább 8 találatot elérők a jutalmul kapott tombolajeggyel részt vehettek a délutáni sorsolásokon. A többi asztalnál barkochba, scrabble, nagy utazás, ki nevet a végén és más társasjátékok sorakoztak, hogy mindenki megtalálja a számára még ismeretlen vagy kedvenc játékot. Korhatár nélkül, mindenki jól érezte magát a Játék-várban, amit a mellékelt képek is bizonyítanak. Délutánra megszületett egy újabb ötlet, hogy a "kulcsos" gyerekek ne unatkozzanak a nyári vakáció alatt. Lehetőséget kellene biztosítunk számukra egy közösségi helyen, hogy valamilyen értelmes, szórakoztató játékkal töltsék idejük egy részét - mert játszani kicsinek-nagynak egyaránt jó.

LEGFRISSEBB
×

Állásbörze Újbudán  

A VEKOP “Út a munkaerőpiacra” kiemelt projekt keretében állásbörzét rendezett Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft., valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara az önkormányzat tanácstermében október 4-én.