Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

60+ Médiaműhely: A szándék és a realitás. . .

Hosszú évek óta kesergünk, mi XI. kerületiek, - de leginkább a szentimrevárosiak - a Feneketlen tó és környéke állapotáról. Tudjuk, elkeseredett küzdelem folyik a főváros és a kerület között - utóbbi szeretné átvenni saját tulajdonába. Úgy hírlik, közeleg az idő, hogy megvalósuljon a szándék.

Közben valami elindult. Évek óta nem látott lendülettel folyik a park rendezése. Metszésre kerültek a bokrok, fák, pótlásra a hiányzó sövények. Rendszeres - napi - ápolás, gondozás, locsolás, takarítás folyik. Kezdi régi szépségét visszanyerni a park. Sőt, néhány hete egyik nap eltűntek a padok egy részéről a lécek, de másnap már megújulva várta a rajta pihenni vágyókat. Újabb padok következtek, gyorsan sorra került mindegyik. Közben a lámpák is megújulnak. Folyamatosan szépül a park, most éppen a tavat védő korlátot festik. Tudom, a hajdani zínpad sorsa eldőlni látszik, de ezt most hagyjuk. Örülök, mert úgy tűnik, visszakapja régi báját a környék. Talán megint a pici gyerekek fognak játszani a fűben vagy a padok körüli kavicsokkal… Délutánonként az árnyas fák alatti padokról itt találkozó nénik-bácsik fogják élvezni őket. . . Szemem előtt a fenti képekkel, - mint a múlt és a remélt jövő - a minap találkoztam a valósággal! Valaki, valakik nem ezt látják! Több helyen új graffiti lehetőséget láttak az új padokban, és összefirkálták! Így szokott kezdődni. . . Szertefoszlottak a reményeim! Hogy is van ez? Kevés a vágy a pihenni vágyóktól, és kevés az Önkormányzat részéről a gondoskodás, a védelem megszervezése. Egyesekben erősebb a vágy a rombolásra! Pedig milyen szép lehetne. . .

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.