Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Újbudai kiválóságok kaptak Köztársasági Érdemrendet

Nemzeti ünnepünk, Március 15-e alkalmából Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Magyarország köztársasági elnöke megbízásából kitüntetéseket adott át a Károlyi-Csekonics Rezidencián. Az állami ünnepségen több kerületi személyiséget is elismertek.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét Sztrilich Ágnesnek, a Szociális Testvérek Társasága magyarországi elöljárójának, a Magyarországi Rendfőnöknői Konferencia elnökének adta át a család és az emberi méltóság védelméért, a társadalom peremére szorultak megsegítéséért, a szociális válsághelyzetek megelőzéséért, az egyházi és civil szervezetek rendszerváltozás utáni újjászervezéséért végzett áldozatos munkássága elismeréseként

Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át a katolikus egyházban végzett állhatatos munkája, valamint a szociális segélyezés területén végzett tevékenysége elismeréseként Écsy Gábor, a budapesti XI. kerületi Magyar Szentek Plébánia plébánosa, a Katolikus Karitasz igazgatója, valamint Horváth Péter Kornélné (Fejes Ágnes) a budapesti XI. ker. Önkormányzat Kulturális Bizottsága munkatársa, a Budai Klub Galéria igazgatója a magyar képzőművészeti élet terén végzett sokoldalú szervező munkája elismeréseként.

Arany érdemkeresztet vett át Madarassy István ötvös- és szobrászművész is, aki dr. Réthelyi Miklós miniszter, Halász János parlamenti államtitkár és dr. Jávor András közigazgatási államtitkár jelenlétében az Iparművészeti főiskolán vehette át az elismerést kimagasló színvonalú munkájáért.

Magyar Ezüst érdemkeresztet kapott az Actio Catholica mozgalom megújításában való tevőleges részvételéért, a hátrányos helyzetű gyermekek oktatása-nevelése terén végzett munkája, karitatív tevékenysége elismeréseként Kucsora Tamás Rezső hittan-tanár, valamint dr. Matolcsy Károly építészmérnök, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. tudományos igazgatója, aki eredményes szakmai tevékenysége, valamint a Szent Gellért Óvoda létrehozása érdekében végzett áldozatos munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést.

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.