Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 23. péntek, Bence

Nemzeti ünnepünk alkalmából számos kitüntetést vehettek át újbudaiak

Állami kitüntetéseket adott át augusztus 20-a alkalmából a köztársasági elnök nevében dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter is a Néprajzi Múzeumban. Újbudán többen is vehettek át kitüntetéseket nemzeti ünnepünk alkalmából.

Mint arról korábban már beszámoltunk augusztus 20-a alkalmából Magyar Érdemrend Tiszti- és Lovagkereszt, illetve Magyar Arany, Ezüst és Bronz Érdemkereszt kitüntetéseket adott át Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a köztársasági elnök megbízásából.

A kitüntetettek között volt az évtizedek óta kerületünkben élő Kunkovács László, Balogh Rudolf-díjas fotóművész, néprajzkutatót is.

Gyurcsó Gyuláné, az Újbudai Pedagógiai Intézet igazgatója vezetői és pedagógiai munkája elismeréseként részesült Trefort Ágoston-díjban, amelyet szintén augusztus 20. alkalmából vehetett át Balog Zoltán minisztertől, valamint Hoffmann Rózsa államtitkártól.

Állami kitüntetéseket adott át augusztus 20-a alkalmából a köztársasági elnök nevében dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is a Néprajzi Múzeumban.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje díjat Újbudáról Szarka Istvánné, míg a Magyar Érdemkeresztet Dr. Dede Károlyné, dr Müller Mária, Kristóf József és Dr. Szesztai Attiláné kapták meg.

A magas kitüntetésekhez szerkesztőségünk is gratulál.

(2012. 08. 28.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.