Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Emléktáblát avattak Papp László emlékére

Papp László több, mint 10 évig élt a kerületben. Ennek tiszteletére születésének 80. évfordulójára emléktáblát avattak a sportoló akkori lakóhelyén.

Az emléktábla állításának ötlete akkor született, amikor az Albertfalvi Helytörténeti Gyűjtemény és Iskolamúzeumban kiállítást rendeztek a sportoló életéről. Beleznay Andor, a múzeum igazgatója kezdeményezte akkor a kiállítás megrendezését és most az emléktábla állítását is. Az Önkormányzat felkarolta az ötletet és segítséget nyújtott Papp László emlékének megőrzésében.

A 2006. márc. 25-én megtartott ünnepségen a Petőfi Sándor Általános Iskola és Ginmázium énekkara adott műsort, amely iskolában Beleznay Andor egykor igazgató volt.

Z. A. - Újbuda WEB (2006. 03. 26.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.