Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Elhunyt Árkosi Júlia, kerületünk díszpolgára

A gyászoló család tudatja, hogy ÁRKOSI JÚLIA életének 88. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk hamvait 2012. április 23-án 15 órakor a kelenföldi Szent Gellért Plébániatemplom urnatemetőjében (XI. Bartók Béla út 149) a római katolikus vallás szerint helyezzük örök nyugalomra. Az urnatemető sajátos jellege miatt, kegyeletüket egy szál virággal róják le a ravatal előtt.

Árkosi Júlia 40 évig tanított, nevelt, oktatott. Munkája elismeréséül számos kitüntetésben részesült. 2001-ben Mádl Ferenc köztársasági elnöktől vehette át a lovagrend kitüntetést. Újbuda díszpolgára 1995-ben lett. Matematikát tanított a köbölkút utcai általános iskolában, majd a Sopron úti általános iskolában. Számos kiváló tehetség bizonyítja munkásságát.

17 gyermeket vett ki állami gondozásból, vett nevére és nevelte sajátjaként. Szeretetre, tiszteletre nevelte őket.

Búcsúzunk az édesanyától, a tanártól.

Nyugodjék békében!

(2012. 04. 19.)

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.