Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. szombat, Jenő

Online Párbeszéd - Kupper András 2010-01-21

Kupper András frakcióvezető, parlamenti képviselő Fogadóóra 2010-01-21 14:00 - 15:00

Téma:

Üdvözlöm Önöket a tavaszi választás előtti utolsó on-line fórumon. (A kupperandras.hu oldalon ezután is elérhető leszek.)Várom kérdéseiket, tisztelettel, Kupper Andrást, országgyűlési képviselő és egyben képviselő jelölt, önkormányzati frakcióvezető


Kérdező: Norman Lászlóné
Kedves Képviselő Úr!

Az MSZP személyre szabott plakátjaival teli a kerület. A fideszesek mikor kezdik bemutatni a jelölteket?

 

Kedves Norman Lászlóné!
A köztársasági elnök január végén dönt a választások időpontjáról , korábbi nyilatkozataiból az április 11-i időpont tűnik a legvalószínűbbnek, ez azt jelenti, hogy február második hetében indul meg az ajánló szelvények gyűjtése. Ehhez kell igazítani a jelöltek bemutatását és hivatalos jelöltté csak az ajánló szelvények leadása után válik valaki valóban képviselőjelöltté. Az MSZP korán kezdi, de ez semmit nem javít a pozícióin.

 


Kérdező: henriett
Kupper Úr!

Ön kutyatulajdonosként mit szól a lakótelepeket elborító rengeteg kutyapiszokhoz?

henriett

 

Kedves Henriette!

Elkeserít, hogy a gondatlan és felelőtlen kutyatulajdonosok elcsúfítják a környezetet. Sosem a kutya a hibás, hanem a gazdája. A gyerek után is nekünk kell rendet rakni, és a piszkos pelenkát sem szórjuk szét az utcán. De az is igaz, hogy a múlt héten végigjártam Gazdagrét játszótereit, de egyetlen gyűjtőláda mellett sem voltak ott zacskók.

 


Kérdező: Berzeviczky Sándor
Ön is azt hiszi, a választás már lefutott ügy? Csodálom pártja túlzott magabiztosságát. Ez egyszer már rossz taktikának bizonyult.

Sándor

 

Kedves Sándor!
Köszönöm a figyelmeztetését, egyetértek Önnel. Környezetemet én is óvatosságra intem, nekünk nem szabad elbizakodottnak lenni, szavazóink meg nem hihetik, hogy a dolog "lefutott ügy".

 


Kérdező: Csermely Ákos
Ki lesz a kerületben a fideszes polgármester-jelölt?

Cs.Á.

 

Tisztelt Cs.Á.!
A parlamenti választásokig nem foglalkozunk önkormányzati választások személyi kérdéseivel.

 


Kérdező: Dobcsányi Mária
Volt szerencsém képviselő úr boldogságindex programján részt venni. Mikor lesz a következő?

 

Örülök, hogy elfogadta a meghívást. A következő várhatóan március első felében lesz, a pontos időpontot a honlapomon fogom közzétenni.

 


Kérdező: Zsuzsanna
Kedves András!

Mi lesz az öbölüggyel? Mit vizsgálnak ennyi ideig? Történt csalás, vagy nem. Mert ha nem, az elég kínos maguknak, de mégis az lenne a szerencsésebb végkifejlet.

Zs.

 

Kedves Zs!

Az Öböl-ügy vizsgálatát a Központi Nyomozó Főügyészség magához vette. Ezt csak olyan esetben teszik, ha bírák, rendőrök vagy mentelmi jogot élvező politikusok érintettek egy ügyben. A következtetést Önre hagyom.

 


Kérdező: szenvedélyes politizáló
szerintem innentől már csak a jobboldali szavazókért megy a harc. kérdés, közülük hány választja a radikális Jobbikot? mit gondol az arányokról?

 

Tisztelt Kérdező!
Ellentétben Önnel, én azt látom, hogy a baloldali szavazókért is komoly harc folyik. Itt van az MSZP, a Bokros Lajos vezette MDF-SZDSZ összeborulás. A liberális szavazatokért küzd az LMP és gondolom versenybeszáll a Munkáspárt is. Az EP választások eredménye azt mutatta, hogy a jobbik jelentős százalékban vesz el szavazatokat. Hogy mindez milyen eredményt hoz a választásokon, azt még korai volna megbecsülni.

 

 

Kérdező: feketepéter
Vajon mit csinál először a Fidesz, ha valóban nyer, ahogy reméli?

 

Tisztelt Kérdező!
Rendet. Helyre kell állítani a jogállamiságot, fel kell tárni a bűnöket, a felelősöket meg kell nevezni és a törvényes eszközökkel számon kell kérni Őket. Meg kell erősíteni a rendőrséget, hogy a közbiztonság helyreálljon. Bevezetjük a "három csapás" törvényét, ami azt jelenti, hogy a súlyos bűncslekményeket elkövetők és visszaesők ne sétálhassanak közöttünk. És persze rendbe kell tenni a gazdaságot is, de ez már egy hosszabb távú feladat. És vissza kell adni az országnak a reményt.

 

 

Kérdező: Berkó János
Kedves Kupper Úr !

Ön milyen feladatot bízna a jelenleg sokat emlegetett polgármester-helyettesre ?
Üdv.

 

Tisztelt Kérdező!
Kérem pontosítsa a kérdését, kire gondol?

 

 

Kérdező: kakukkos karóra
Tisztelt Kupper úr!

1. Ön milyen választási végeredménnyel lenne elégedett egyéniben, illetve országosan a Fidesszel kapcsolatban?
2. A Jobbik szerint a Fidesz sem különb, mint az MSZP. Ezek szerint nem lesz elszámoltatás az elmúlt 8 év kormányzati bűncselekményeit illetően?

 

Tisztelt Kérdező!

1. Mindenképpen szeretnék győzni, és nem lehetetlen, hogy mindez már az első fordulóban megtörténik. És ma az sem tűnik illúziónak, hogy az egyéni körzeteink túlnyomó részét megnyerjük.

2. Az előbbi válaszban már kitértem az elszámoltatásra. A Jobbiknak a választási eredménye szempontjából rendkívül fontos, hogy a Fideszt besározza. Ennek érdekében mindent megtesz. Szeretném felhívni az Ön és a kedves választók figyelmét arra, hogy a Jobbik által legtöbbet támadott személy nem Gyurcsány Ferenc vagy Bajnai Gordon, hanem Kövér László, aki azonban az elmúlt 8 évben semmiféle kormányzati tisztséget nem töltött be...

 

 

Kérdező: Hende László
Tisztelt Képviselő Úr!

Igaz-e, hogy a Fidesz frakció kedden megszavazta az iszlám központ épitését? Hogy lehetséges ez?

Egy budaörsi úti lakó.

 

Tisztelt Lakó!
Valamennyien ellene szavaztunk.

 

 

Kérdező: Jablonkai
Bajnai azt mondja, a keresztoltottság képzeletbeli EB-jén Magyarország dobogós lenne. Akkor most ki kampányolt jól?

Jablonkai

 

Tisztelt Jablonkai!

Én mindent megtettem azért, országosan is és helyben is, hogy minden tévhitet eloszlassak az oltással kapcsolatban. A mai napon,Tulassay Tivadar rektor úrral egy pályázatot indítottam útjára, amelynek célja a védőoltásokkal szembeni társadalmi ellenállás csökkentése.

 

 

Kérdező: lacivus
T. Kupper Úr!

Mi a Fidesz álláspontja a metró meghosszabbításáról? És ha támogatja, mi ennek a realitása? Sok gazdagréti lakos életét megkönnyitené. Ha emellett kampányolnának, sok szavazatot nyernének.

Gazdagréthez kapcsolódva: milyen ötletnek tartja, a keresztirányú utcák egyirányúsitását?

 

Tisztelt Kérdező!

A ciklus eleje óta Fónagy Jánossal közösen és rendszeresen benyújtjuk azokat a törvényjavaslatainkat, amelyek a metró meghosszabbításásról szóltak. Ezeket a szocialisták, köztük Molnár Gyula újbudai polgármester is, rendre leszavazták.
Először látni kell, hogy mennyi fedezet van a metróra. A hírek szerint a fővárosnak nincs ehhez elég pénze, az EU egyelőre egyetlen fillért sem adott.
Egyes utcákon már bevezették és ott jók a tapasztalatok, pozitívak a visszajelzések. De a lakók megkérdezése nélkül semmilyen döntést nem szabad keresztül erőltetni.

 

 

Kérdező: Fröschl M.
Olvastam egy érdekes interjút az egyik női lapban egy közgazdásznővel. Megdöbbentő, de nagyon jó kérdéseket kapott. Semmi politikai, gazdaság, csak személyiségjegyek. Talán nem bánja, ha egy ilyen kérdést kap. Konkrétan: Mi az a hiba, amit leginkább megbocsát másoknak?

Fröschl M.

 

Talán a türelmetlenség.

 

 

Kérdező: K.H.
Nem mondom meg a nevem, mert nem szeretném, ha azonosítana. Ugyanis az a kérdés, miért reagál olyan lassan a facebook jelölésre?

 

Tisztelt Kérdező!
A számítógépet és az internetet alapvetően munkára használom, sajnos a telefonhívásokat sem tudom mindig fogadni, és mindenkitől elnézést kérek, ha az email-jére is csak jelentős késéssel válaszolok.

 

 

Kérdező: sterk zoltán
Őrmezői lakosként kérdezem, hogy igaz-e, hogy a budaörsi úton, az osztyapenkónál, csomópont és gigaparkoló épül a leendő metró végállomásához?

 

Tisztelt Kérdező!

Igen, sajnos létezik ilyen elképzelés, de magam is ott voltam azon a Fórumon, ahol a VEKE és a Levegő Munkacsoport aláírásgyűjtést kezdeményezett ezen csomópont ellen. Ha a metrón spórolni kell, akkor ez lesz az a csomópont, amit nem szabad megépíteni.

 

 

Kérdező: katika
megtudhatnám, hogy vannak a kutyái?

katika

 

Kedves Katika!

Köszönöm, jól - bár most éppen nincsenek velem.

 

 

Kérdező: Borbély Balázs
Kedves képviselő úr!

A kisvállalkozók érdekében tervezik-e korlátozni a multik (kifejezetten a kereskedelmi és szolgáltató szektor) terjeszkedését a kerületben?

Tisztelettel
Borbély Balázs

 

Kedves Borbély Balázs!

Egy várospolitikusnak kifejezett dolga a helyi kis- és középvállalkozók támogatása. A multik megölik a kiskereskedelmet, elsorvasztják a kisipart, a kiskersekedelmet és ezáltal a város szerkezetét is. Ráadásul a profitot is külföldre viszik.

 

 

Kérdező: lóci
Vajon mit csinál először a Fidesz, ha valóban nyer, ahogy reméli?

Rendet. Helyre kell állítani a jogállamiságot, fel kell tárni a bűnöket, a felelősöket meg kell nevezni és a törvényes eszközökkel számon kell kérni Őket.

Remélhető, hogy a Fidesz a saját házatáján is ugyanolyan vehemenciával fog söpörni, mint a túloldalon? Mert senki nem gondolhatja azt, hogy itt a Jó és a Rossz küzdelme folyik. Semmi sem fekete-fehér.

 

Kedves Kérdező!

Ki volt itt kormányon 8 éven keresztül? Kik követtek el bűnöket? Kik tették tönkre az országot? Milyen pártállású politikusokat visznek rabszíjon a bíróságra?
Sorolhatnám, de ennek semmi értelme nincs. A rendrakáshoz persze az is hozzátartozik, hogy aki felelősségre von, ő maga ne kövessen el ugyanolyan bűnöket.

 

 

Kérdező: borúlátó
olvasom a válaszokat. már ne haragudjon, de a reményt hogyan képzeli "visszaadni"?

andrea

 

Sokan már a változás lehetőségétől elkezdtek bizakodni. Itt az idő!

 

 

Kérdező: kovács
Kedves Kupper Úr!
Nagyon szorítok, hogy már az I. fordulóban nyerjen! Van rá esély?

 

Tisztelt Kérdező!

Nem lehetetlen, de keményen kell dolgozni érte. Önre is számítok. :)

 

Ezzel véget ért a mai internetes beszélgetés, kérem látogassanak el gyakran friss hírekért és információkért a www.kupperandras.hu oldalra is. Köszönettel, Kupper András