Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Online Párbeszéd - Kupper András 2009-10-20

Online Párbeszéd Kupper András frakcióvezető, parlamenti képviselő Fogadóóra: 2009-10-20 14:00 - 15:00

Téma:

Tisztelt újbudaiak, tisztelt érdeklődők! Az Önkormányzat ciklusának utolsó évéhez érkezett, a Parlamentben a jövő évi költségvetési vita zajlik, a fővárosi közgyűlés atomjaira hullott. A következő év a választási kampánnyal fog eltelni, ez az utolsó lehetőség, hogy "béke időben" tegyenek fel nekem kérdéseket. Várom tehát kérdéseiket : Kupper Anddrás


Kérdező: Korányi Árpádné
Kedves Képviselő Úr!

Mikor jön újra Őrmezőre a kutyáival?

Korányiné Ilona

 

Kedves Ilona! Az online fogadóóra végeztével állatorvoshoz viszem a kutyáimat, mert kezdődő kennel-köhögés járvány van a városban. Emiatt csak leghamarabb a jövő héten megyek sétálni városi környezetbe. Egyébként örömmel olvastam kérdését, és ha szeretne velem találkozni, akkor kérem írjon a www.kupperandras.hu oldalon keresztül. Üdvözlettel

 


Kérdező: Merka János
Tisztelt Kupper Úr!

Orbán Viktor már szervezi a parlamenti "stábot". Ön elkezdte már a kerületi csapat összeállítását?

Merka János

 

Tisztelt Merka János!
Elsők között vagyok túl a meghallgatáson, amelyet elnök úrral folytatnak képviselő jelöltek. Neki is azt mondtam, hogy csapataink felkélszülten várják a startjelet.

 


Kérdező: bubó

Kedves András!
Lehet-e időközi választás a fővárosban, miután a Fidesz megnyeri az országgyűlési választásokat? Jövő októberig a mostani káoszt nem viseli el Budapest.
Sok sikert a választókerületében!

 

Kedves Bubó!
Ma még azt sem lehet tudni, hogy lesznek-e előrehozott parlamenti választások. A költségvetés elfogadása után nincs mit tárgyalnia ennek a parlamentnek. Elvben december elsején a Parlament feloszlathatná saját magát és február végére fölállhat az új Parlament. Ha megkapjuka a kétharmados felhatalmazást, akkor és csak akkor - hozzá lehet nyúlni olyan kétharmados törvényekhez, mint az önkormányzati törvény és a választó törvény. De megmondom azt is őszintén, ma kisebb esélyét látom akár az előrehozott parlamenti, akár az előrehozott általános önkormányzati választásoknak.

 


Kérdező: Japán
Tisztelt András!
A kerületben is rendkívül sok botrányos ügy van, akár a fővárosban, vagy a kormányban. Hol tart a Kopaszi-gát ügyészségi feljelentése? Semmit nem hallunk mostanában erről.

 

Tisztelt Japán !
Arról, hogy hol tart a Kopaszi-gát ügyészégi vizsgálata mi sem tudhatunk semmit, de nem szeretnénk ha Molnár Gyula saját politikai felelősségét ártatlan hivatali dolgozókra hárítaná. A legújabb botrány a szakrendelővel kapcsolatban keletkezett, ahol az előző igazgató, aki egyébként a helyi MSZP szervezet tagja nagyságrendileg százmilliós kárt okozott a Gyógyír Kht-nak, és ezzel természetesen a kerületi betegellátásnak is. Részletek a www.kupperandras.hu oldalon "Újbudai BKV" címmel. Egyébként most robbant ki az Infopark körüli botrány, melynek szálai az SZDSZ-ig és akár a jelenlegi jegybank elnökig is elvezethetnek. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy az ügyek kapják meg a legnagyobb nyilvánosságot és hogy az ügyészség vagy a rendőrség az ügyeket kivizsgálja.

 


Kérdező: Gabriella
Kedves Képviselő úr,

Mi a véleménye Újbuda közbiztonságáról, milyen intézkedésekkel lehetne javítani a még biztonságosabb Újbuda érdekében.

 

Kedves Gabriella!
Újbuda Rendőrkapitányának legutóbbi tájékoztatójából az derül ki, hogy az Önkormányzat által biztosított támogatásokat nem használják fel hatékonyan. A különböző szervezetek - polgárőrök, közeterületfelügyelet, rendőrség, tűzoltóság hatékony és összehangolt működésére van szükség. És sok olyan probléma van - például a hajléktalanok ügye -, amelyek intézményes megoldást kívánnak.

 


Kérdező: Babosné Kálmán Anita
Kedves András!

Mindenütt az a téma, vajobn a Fidesz milyen típusú "elégtételre" készül. Vajon válaszol(hat)-e őszintén ön erre a kérdésre?

Anita

 

Kedves Anita!
Én minden kérdésre őszintén válaszolhatok, így erre is. Ha kormányra kerülünk, minden szőnyegnek alánézünk. Nem politikai alapon, hanem a jog segítségével minden bűnöst felelősségre KELL VONNI. És ez nem a személyes véleményem, hanem ez egy jogállam működési elve.

 


Kérdező: Léptek Csaba
Tisztelt Képviselő Úr!
Ön tudja, hová tűnt Józsa István? Őszintén megmondom, én 2006-ban hallottam róla utoljára, pedig ő a parlamenti képviselőm. Mit csinál ez az ember, illegalitásba vonult? Persze udvariatlan vagyok, hiszen az érdekel, hogy Önnek mi lesz a programja a 2010-es választásra?

 

Tisztelt Léptek Csaba!
Józsa István az energetika ügyeivel foglalkozik a Parlamentben. Fogadóóráimon sokan keresnek meg azzal, hogy Józsa Istvánt nem találják. A programomról meg annyit, hogy ma még a hétköznapok, a kerület problémáival fogalalkozunk. A következő négy évre szóló programot én is és a Fidesz is következő tavasszal hirdetjük meg.

 


Kérdező: Tóth László
Tisztelt Képviselő Úr,

Lát e arra lehetőséget, hogy a jövőben a képviselők valóban együttműködjenek Újbuda lakosaiért, választóikért?? Amennyiben bármely oldalról jó és hasznos ötletek érkeznek a képviselő-testület elé, azt megvalósítják? Fontosnak tartom, mert az emberek a jó ügyek mellé odaállnak, segítenek. Megvalósítható ez Újbudán???

 

Tisztelt Tóth László!
Ez másfajta vezetési stílust igényel. Látunk olyan fideszes vezetésű önkormányzatot(Óbuda) , ahol a testület munkáját a konszenzusra való törekvés jellemzi. Ez csak azon múlik, hogy a polgármester hogyan kommunikál az ellenzékével. Molnár Gyula sosem akart húsz szavazatnál többet szerezni, azaz többször kifejezte, hogy neki a fideszes szavazatokra nincs szüksége, őt nem érdeklik a Fidesz által képviselt választók. Molnár Gyulának elég az az egyetlen MDF-es szavazat, amivel a döntéseit átviszi.

 

 

Kérdező: Kornált Viktor

Kedves Kupper Képviselő!

Néha az a benyomásom, az önök frakciójában ül néhány "nagy mellényű" figura. Sok baki szárad a lelkükön. Lesz cserélődés a következő ciklusban?

Kornált Viktor

 

Kedves Viktor!
Cserélődés eddig minden választásnál volt, most is lesz.

 


Kérdező: Taliga Péter
Kedves András!

Molnár Gyulával van tele a kerületi újság, persze panaszra nincs okunk, hiszen már Önök is sokszor megjelennek, kiegyensúlyozottabb lett a lap. De a polgármesterből még mindig nagyon sokat látunk, ahhoz képest, hogy csak díjátadókon vesz részt és mosolyog. Hogyan lehetne még hatékonyabban ellensúlyozni Vigyori Gyulát?
Köszönettel és sok sikert a választáson!
Taliga Péter

 

Tisztelt Taliga Péter! Azon túl, hogy Molnár Gyula kampánylapot csinált az Újbudából, a legnagyobb baj az újsággal az, hogy nem az ügyekkel, nem a kerületben élőkkel foglalkozik. A választások után újra fogjuk gondolni az újság koncepcióját.

 


Kérdező: Kiss Zsuzsa
Tisztelt András!
A 60+ programról sajnos nagyon sokan azt gondolják, hogy milyen nagyszerű is az időseknek, de valójában csak egy PR-fogás, a tartalma nagyon kevés. A Fidesz mit tenne a nyugdíjasok érdekében?
Köszönettel, Zsuzsa néni

 

Kedves Zsuzsa!
Nem azt az illúziót akarom kelteni, amit a 60+ program most jelent, hanem úgy gondolom, hogy olyan kormányzati intézkedésekre van szükség, amely a nyugdíjasok életminsőégén javít.

 


Kérdező: Nagy Melinda
T. Kupper úr!

Már nagyon várjuk a választásokat és reméljük, hogy kerületi szinten is megtörténik az elszámoltatás. Kívánok jó egészséget , erőt az elkövetkezendő feladatokhoz.

 

Kedves Melinda!
Köszönjük, és Önre is számítunk.

 


Kérdező: dr. Halász István
Tisztelt Képviselő Úr,

Mit üzen az MSZP-s választóknak?
Mi az, amivel meg tudná győzni őket, hogy Önökre számíthatnak és nem csak a 60 éven felüliek, itt Újbudán?!

Várom válaszát...

Egy közép-korosztályhoz tartozó.

 

Tisztelt dr.Halász István!
Az MSZP az elmúlt hét éves kormányzásával már üzent a választóinak. Mi nem a Fidesz szavazóit, hanem az ország valamennyi polgárát akarjuk képviselni. Politikai vitáinkat nem a szavazókkal folytatjuk, hanem a pártokkal a Parlamentben - álljanak azok tőlünk balra, vagy jobbra. A választókkal párbeszédre törekszünk.

 


Kérdező: Varga Kálmán
Tisztelt Képviselő Úr!
Ha már előbb a botrányokat feszegető kérdésre válaszolt, hogyan lehet, hogy Lakos Imre, az SZDSZ alpolgármestere több tízmilliós autót vásárol magának, miközben a kerületet is súlyos megszorítások érik? Nem tudom úgy kinyitni az Újbudát, hogy ez az ember ne mosolyogjon rám. Felháborító! Nem arcátlan pofátlanság ez az ügy?

 

Tisztelt Varga Kálmán!
Értem a felháborodását. Azok, akik hatalomhoz juttatták őt, ugyanúgy ők tudják a következő választásokon máshová tenni az ikszet.

 


Kérdező: Bodnár Péter
Most akkor lesz iszlám központ, Kupper Úr?
Péter

 

Tisztelt Bodnár Péter!
A titokminiszterhez címzett, ezirányú írásbeli kérdésemre azt a választ kaptam, hogy az önkormányzati testületi döntést megelőzően találkozót kezdeményezett a nemzetbiztonsági hivatal vezetője Molnár Gyulával. Ez a találkozó nem jött létre. Az MSZP-SZDSZ-MDF többség a kerületben megszavazta azt a rendezési tervet, amely lehetővé teszi az iszlám központ megépítését. Mi továbbra is kezdeményezni fogjuk a rendezési terv visszavonását.

 


Kérdező: Huber Nándor
András, ön is evett Orbán Viktornál szallonás rántottát, mint Lázár János? A viccet félretéve, szóba került-e a találkozón, hogy ki is lesz a Fidesz polgármester-jelöltje a jövő évi önkormányzati választáson? Ön vállalná? Köszönettel,
Huber Nándor

 

Tisztelt Huber úr!
Ez a kérdés a parlamenti választások után lesz aktuális. Először a parlamenti választásokat kell megnyerni.

 


Kérdező: Rend Újbudán
Tisztelt Kupper Úr,

Amennyiben korupciós ügyekben Fidesz-es, vagy a Fideszhez közelállók is érintettek, akkor is végig viszik az ügyeket és feljelentést tesznek? Nagyon sok állampolgár gondolja azt, hogy azért nem vizsgálnak ki ügyeket, mert mindkét nagy párt és az SZDSZ is érintett az ügyekben. Hogy tudják ezt megvalósítani a pártjukban??? Ez eddig még senkinek sem sikerült. Önöknek sem, 1998-2002 között.

Várom őszinte, jövőben is betartott válaszát.

 

Tisztelt Kérdező!

Sosem lesz rend az országban, hogyha politikai alapon kivételezünk. Távoznia kell mindenkinek a közéletből, aki bizonyítottan visszaélt politikai hatalmával. Volt olyan fideszes, akit elítéltek, mert a bíróság bűnösnek találta. Ugyanis az ügyeket az igazságszolgáltatásnak kell kivizsgálnia, és itt nincs helye politikai mérlegelésnek.

 


Kérdező: Emőke
Tisztelt András!

Milyen eredménnyel lenne elégedett Újbudán az országgyűlési választáson? Ön szerint mind a három kerületben meg lehet verni a szocialistákat? Mit kell ehhez nekünk, nem párttag, de nagyon elégedetlen állampolgároknak tennünk? Hogy segíthetünk?

 

Kedves Emőke!
Ha aktívan akar közreműködni munkánkban, kérem keresse föl az Ön fideszes választókerületi elnökét - munka bőven akad. Ma azt gondolom, hogy a 15 -ös és a 17-es választókerület akár első körben is, a 16-os a második fordulóban, de nagy fölénnyel nyerhető. Ehhez még sok munkára van persze szükség.

 


Kérdező: Gabriella
Képviselő Úr, mint írja, Újbuda Rendőrkapitányának legutóbbi tájékoztatójából az derül ki, hogy az Önkormányzat által biztosított támogatásokat nem használják fel hatékonyan. Vajon, miért így derül ki? Az odaítélt, adott támogatásokat nem felügyeli senki? Miért nem szankcionálnak? Miért nem vonják felelősségre azokat, akik a közpénzeket nem megfelelően használják fel?

 

Kedves Gabriella!
Most, hogy ez az információ napvilágra került, megkezdődhet az ellenőrzés. Következtetéseknek a 2010-es költségvetésben meg kell jelenniük.

 


Kérdező: Simon Ágnes
Tisztelt Kupper Úr!

Ez a kormány nem csak gazdaságilag, hanem erkölcsileg is tönkreteszi az országot. Mi a véleménye az MSZP által elfogadott új ptk-ról? Felháborítónak tartom, hogy eszerint az unokahúggal is házasságot lehet kötni. Megáll az ember esze! Mi értelme van ilyet törvénybe foglalni, mi a valódi céljuk? Mint orvost is kérdezem: milyen világ lesz itt, a genetikai selejteké? Remélem, a Fidesz visszavonja ezt a "debil" ptk-t!

 

Kedves Ágnes!
A köztársasági elnök is megfontolásra visszaküldte a törvényt a Parlamentnek, az idézett szabállyal orvosként sem tudok egyetérteni és biztos lehet benne , hogy a választások után az első intézkedések között fogjuk megakadályozni az új PTK hatályba lépését.

 


Kérdező: Tóth László
Tisztelt Képviselő úr,
Kérdésemet felteszem még egyszer, mert azt tudjuk, mi van most, de ÖNÖK, hogy szeretnék, meg szeretnék ezt megvalósítani?
Lát e arra lehetőséget, hogy a jövőben a képviselők valóban együttműködjenek Újbuda lakosaiért, választóikért?? Amennyiben bármely oldalról jó és hasznos ötletek érkeznek a képviselő-testület elé, azt megvalósítják? Kiegészíteném: A lakossággal milyen párbeszédet terveznek? Fognak e jobban támaszkodni választóikra?

 

Tisztelt Tóth úr!
Képviselőink már most is elérhetőek, minden lakossági panaszra, észrevételre nyitottak vagyunk. Ezeket rendre beterjesztjük a képviselő-testület ülése elé. Mi eddig is minden olyan javaslatot támogattunk, amiről azt gondoltuk, hogy a kerület fejlődését, a helyben lakókat szolgálja. A legutóbbi testületi ülésen például a kultúrális városközpont gondolata volt az, amelyet annak ellenére, hogy a polgármester terjesztette elő, támogattuk.


Kérdező: Laura
Képviselő Úr,

A Mediával soha nincsenek "megelégedve". Javaslom, mind a kerületi Tv-ben, mind az Újbuda újságban legyenek rovatok, a pártoknak egy "limitált" felület. A többi szóljon az emberekről. DE!! akkor egyik párt vezetője se álljon ott egy 100 éves ember mellett, akit felköszöntenek és ne kelljen néznünk a főhajtásokat egy egy koszorúzás alkalmával. Szóljon a riport, vagy a kép, a cikk arról, akiről szó van. Ez nagyon könnyen megvalósítható. CSAK akarat kell hozzá. PS. Nem irigylem az Újbuda media jelenlegi dolgozóit.

 

Kedves Laura!
A kerületi média az országos média helyzetét tükrözi. Amikor az egyik országos kereskedelmi tévé csatorna megengedheti magának, hogy börtönviselt "celebek" szórakozzanak főműsoridőben, akkor nem csodálkozhatunk azon sem, hogy az Újbuda nem hétköznapi emberek hétköznapi problémáival, a kerület ügyeivel fogalalkozik. Ismrem az Újbuda "napszámosait", és tudom mennyi kompromisszumot kell kötniük a kerületi politikával. A kompromisszum itt azt jelenti, hogy engedni kell a szakmaiságból és a minőségből.


Kedves újbudaiak, kedves érdeklődők! Köszönöm a sok kérdést, további szép napot kívánok, barátsággal, Kupper András