Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szombat, Jeromos

Online Párbeszéd - Kupper András, 2008-10-08

Kupper András, Fidesz frakcióvezető Párbeszéd a polgárokkal 2008-10-08 14:00 - 15:30

Téma:

Kérdezze Kupper Andrást, válaszol.


Kupper András köszönti Önt, és várja a kérdését. Fontos, hogy elmondja a véleményét. A párbeszéd lényege, hogy Önök is megszólaljanak!


Kérdező: odi
Kedves András?
Ön szerint kiegyensúlyozott és megalapozott döntésekre képes-e a jelenlegi kerületi képviselő-testület?
odi

 

Kedves Odi !
Képes, de még ezt tanuljuk. Lassan mennek az egyeztetések, tele vagyunk rossz reflexekkel , bizalmatlansággal nem könnyű túllépni saját magunkon sem.

 


Kérdező: Helga
Kedves Kupper András T Mi a helyzet most a testületben ?


Szeptember negyedikén bizottsági szinten is kialakítottuk a paritásos rendszert, azóta végre valóban olyan helyzet van , amelyben semmilyen döntést nem tudunk konszenzus nélkül meghozni.

 


Kérdező: László Zsolt
Soha nem volt ennyire indokolt az előrehozott választás, mint most, Gyurcsány tegnapi produkciója után. Aki ilyen idegállapotban van, ne vezessen egy országot!
Ez olyan mintha részeg taxis mellé kellene beülni. Mit gondol Ön a tegnapi jelenetről ?

 

Azt gondolom, hogy ha valóban ilyen idegállapotban van szegény Gyurcsány Ferenc, akkor az Isten irgalmazzon szegény Magyarországnak, ha viszont ezt csak eljátszotta , akkor is.

 


Kérdező: László
Kedves Képviselő úr!
Zöld pardon ügyben mi újság ?

 

Büntető ügyben zajlik a nyomozás.

 


Kérdező: newbleda
frakcióvezető úr,
mi az ön meglátássa, hogy alakul a testület sorsa, a viharos idők után? tudnak már együtt dolgozni? müködik, és működni fog a testület?

 

Kedves newbleda!

Ha csak a képviselőkön múlik, akkor van rá esély, hogy normális működés alakuljon ki, de azt látjuk Molnár Gyula kezéből kicsúsznak a kerület ügyei, úgy tűnik, mintha már feladta volna és az is kiszámíthatatlan, hogy a nagypolitika hogyan fogja befolyásolni a helyi közéletet.

 


Kérdező: Egy elkeseredett anyuka
Mit gondol a megnövekedett iskolai étkezési díjakról? Sokan vagyunk akik kétszer annyit fizetünk? Miért tette ezt velünk ez a szemérmetlen önkormányzat? Vagy ki a hibás? Az étkeztető cég? Tudja milyen rémes a kaja?

 

Kedves Anyuka! Tudom, sajnos engem is rengeteg szülői panasz talált meg . Arról is tudok, hogy több iskolában a szülők aláírásgyűjtést szerveztek a helyzet miatt. A minimum, ami elvárható, hogy ha az önkormányzat drága, minőségi szolgáltatást vásárol, akkor a gyerekek egészséges és ehető ebédet kapjanak az iskolában. Fölháborító az, hogy a szülők semmilyen tájékoztatást nem kaptak arról, hogy emelni a fogják a díjakat, de arról sem kérdezték meg őket, hogy képesek e drágább étkezést vállalni. A szerződés felülvizsgálatát és szigorú minőség ellenőrzést fogok kezdeményezni.

 


Kérdező: gerda
Tisztelt Kupper Úr!

Van-e már újbudai polgármester-jelöltje a FIDESZ-nek?

Gerda

 

Kedves Gerda!
Több alkalmas személy is van , jelöltet akkor állítunk, ha odaérünk ...

 


Kérdező: kendeffy
Tisztelt frakció-vezető úr!

Néhány hónapja igen nagy volt a zaj arról, hogy nincs többsége a polgármesternek a közgyűlésben stb. Most viszont nagy a csönd. Mi a helyzet? Hogyan működnek együtt a polgármesterrel? Elképzelhetőnek tart előre hozott választásokat? Több BP körüli településen -pl.Törökbálint és Bicske- vette át az irányítást a Fidesz időközi önkormányzati választásokon.

 

Tisztelt Kérdező!

Az időközi választáshoz az kell, hogy a testületben meglegyen az a többség, amely megszavazza a mostani testület feloszlatását. Jelenleg ilyen többség nincs. Kölcsönösen vagyunk arra kényszerítve, hogy beszéljünk egymással és megegyezzünk, de mindez nem könnyű.

 


Kérdező: Krisztián
Tisztelt Kupper úr!

Hogyan látja, hogy sikerül együttműködni a másik oldallal? Nyár elején azt mondta Ön valahol, hogy ezt még gyakorolni kell. Gyakorolták?

Válaszát előre is kösznöm.

 

Kedves Krisztián !
Folyamatosan "gyakorlatozunk", a sok kompromisszum rengeteg feszültséggel jár, ezt nem mindenki viseli könnyen. Aki figyeli a munkánkat , maga is tapasztalhatja, hogy a mi képviselőink megpróbálnak élni a lehetőséggel és rengeteg javaslattal állnak elő. A túloldalon ugyanakkor fásult bénultságot tapasztalhatunk.

 


Kérdező: Tóth Beáta
Kedves András?

Ön szerint mi a legsürgősebb tennivaló a kerületben?

beáta

 

Kedves Beáta!
Úgy gondolom, hogy a családok számára nagyon nehéz időszak következik. Eddig is rengeteg volt a szociális probléma. A kemény tél kifizethetetlen fűtés számlákat hozhat. Attól félek, hogy a világgazdasági válság minden család háztartásába be fog gyűrűzni. A legsürgősebb teendő pedig a szociális feszültségek csökkentése, a lakossági terhek mérséklése.

 


Kérdező: savage
T. Kupper Úr!
mikor lesz elérhető weboldala, ahova évközben is be lehet írni a véleményünket?

 

Kedves Kérdező!
A honlap elkészült, jelenleg próbaüzemben van és napok múlva mindenki számára elérhető lesz : www.kupperandras.hu

 


Kérdező: Krisztina
Tisztelt Kupper András!

A 60+ program beválthatja a hozzáfűzött reményeket?

krisztina

 

Kedves Krisztina!
Az előttünk járó generáció mindent megérdemel. Bármit sikerül ebből a programból elérni, az mindenképp eredmény. Reméljük, hogy a program valóban az idősekről szól és nem a szocialsták választási mentőöve akar lenni.

 


Kérdező: Tamás
Kedves András!

Igaz, hogy ön nagy kutyabarát?

Tamás

 

Kedves Tamás !
Igen. Ha megenged egy személyes mondatot , nagyon büszke vagyok Drake-re , aki 3 évesen harmadszor nyert nemzetközi Field Trial-t. Ezzel Közép Európa legjobb ilyen korú kutyája.

 


Kérdező: virág
az mdftől levált a tisztelet társaság, ez most kinek jó?

 

Kedves Virág!

A kormánynak jó, hiszen a "levegőbe került" volt mdf-es képviselőket könnyebb lesz egy-egy szavazáshoz megnyerni.

 


Kérdező: newbleda
köszönöm a választ.
habár sokat írtak a témában, mégis, ön miből gondolja, hogy kicsúszik a polgármester kezéből az irányítás. minden cikket elolvasok a témában, mégis annyira zavaros nekem az egész ügy. kinek mi az érdeke, ki mit miért tesz. önöknek mi lenne jó? előrehozott választás, vagy így végigcsinálni? mit csinálnának másképp?

 

Közelről látva a tevékenységét egyre jobban látszik rajta, hogy nem érdeklik a napi ügyek, nem tudja vagy nem akarja a döntés és a cselekvés felelősségét felvállalni, nincs abban az állapotban. Az is látható, hogy ma már nem is ő irányítja a kerületet, igazából a kabinet főnöke, Pető György látja el a polgármesteri feladatokat.

 


Kérdező: Kerületi
Kupper úr! Önnek milyen a személyes kapcsolata a Molnár Gyulával? Én azt hallottam, hogy a politikusok nyírják egymást előttünk, a háttérben meg együtt piázgatnak. Maga is elkíséri a Molnárt az éjszakai szórakozóhelyekre vagy otthon isznak valamelyikőjük kacsalábon forgó villájában?

 

Kedves Kerületi !

Ha Ön a Riora vagy a Zöld Pardonra gondol, oda nem járok Molnár Gyulával és nélküle sem. Én nem jártam Molnár Gyulánál és ő sem járt nálam. Kapcsolatunkat hűvös munkakapcsolatnak nevezném, amelybe azonban szükségszerűen beletartoznak az egyeztetések is.

 


Kérdező: Nagy Gábor
A Fodor Vince nevű képződményt meddig haggyák még bohóckodni? Hát nincs magukban bátorság ?

 

Kedves Nagy Gábor !
Nyár elején tettük meg azt a javaslatunkat, hogy csökkentsük az alpolgármesterek számát , de sajnos sem képviselőt sem alpolgármestert nem lehet visszahívni. Egyébként szivesebben fordítanám Fodor Vince alpolgármesteri fizetését a közterületfelügyelet megerősítésére.

 


Kérdező: Hajrá
Tisztelt Kupper Úr!

Ha ön nyerne egy következő választást ,mi lenne az első intézkedése?

 

Kedves Kérdező!

- felszámolnám a korrupciót
- rendbetenném a köztereket
- átláthatóvá tenném a hivatal működését
- növelném a családok biztonságát
- nem bezárnám, hanem fejleszteném az oktatási intézményeket

 


Kérdező: Szonja
Tisztelt Kupper Úr!

Úgy látom, a testület jobb-bal egyensúlya a kerület médiumaiba is beszivárgott. Ennek ugyan örülök, de azért születik néhány írás, amely azt sugallja, milyen rossz itt a kerületben (ld. Albertfalva Melléklet pl.). Ezt azért nem kéne! Ha van is mit javítani, azért Újbuda (főleg Albertfalva) nem egy lepusztult és ledózerolt kerület. Mit gondol erről?

Szonja

 

Kedves Szonja!

A kerületben születtem, itt jártam iskolába , engem is rengeteg érzelmi szál köt ide. Én sem szeretem, ha mások, véleményükkel belegázolnak az érzelmeimbe , ezért mélységesen megértem Önt. Próbáljuk úgy értelmezni az írást , amire Ön utal, hogy még rengeteg feladat áll előttünk , és még sokkal szebb és sokkal szerethetőbb városrészt lehet építeni Albertfalvából, Újbudából.

 


Kérdező: Egy másik magyar
Kupper úr!

A Fidesz mindig csak rombol és rázza a fejét mindenre. Építeni is kellene, nem gondolja? A kerületért maguk mi jót tettek eddig?

 

Kedves Kérdező!
Ha megírja az e mail címet tételesen felsorolom Önnek, milyen pozitív javaslatokkal álltunk elő az elmúlt két évben és melyek voltak azok a javaslataink, amelyeket kereszetül is tudtunk vinni. Ha ön ezeket megismeri, nem gondolhatja komolyan, hogy csak rombolni tudunk,de talán majd megkérdezi a szocialstáktól, hogy több javaslatunkat miért nem támogadták.

 


Kérdező: Berta
Kedves András!

Ön szerint, mikor oldódhat fel a képviselő-testületi patthelyzet végre?

Berta

 

Kedves Berta!
Ha a mostani szocialista , szabad demokrata vagy mdf képviselők közül mások is belátják , hogy vállalhatatlan az általuk képviselt politika.

 


Kérdező: V. József
Jó napot!

Van valami fejlemény a kopaszi gát nyomozás ügyben? Úgy emlékszem, a Fidesz tett feljelentést , hogy Molnár Gyula valamit nem jól csinált ott. Tulajdonképpen mi a baj? Ja és hol tart az ügy? Nehogy azt mondgya hogy nem tudja.

 

Kedves József !
Feljelentésünk nyomán az ügyészség nyomoz, annak végéig a részletekről bennünket sem tájékoztatnak. Az eredeti elképzelés az volt, hogy az önkormányzat egy céggel közösen elkezdi fejleszteni a területet. Miközben a terület felértékelődött az önkormányzat saját üzletrészét úgy adta el Leisztinger Tamás érdekeltségének, hogy az érték növekedéséből szinte semmit nem realizált. Leisztinger pedig saját üzletrésze háromnegyedét a hírek szerint 25 milliárd forintért tudta eladni protugál befektetőknek. Abból a profitból , ami ott és nem az önkormányzatnál csapódott le, nem tudunk iskolákat fejleszteni, parkot építeni, közalkalmazotti béreket emelni, szociális támogatásokat biztosítani. Ebben az ingatlanpanamában sem a kerületi érdekek mozgatták Molnár Gyulát.

 


Kérdező: Polgártárs
Tisztelt Országgyűlési Képviselő Úr!

Ön a parlamentben mikor és milyen témában szólalt fel utoljára? XI. kerület ügyben intézett már valamit?
Üdvözlettel:

Tóth András

 

Kedves Tóth András!
A kerület ügyeit elsősorban a kerületben intézem, a parlamenti felszólalásaim az egészségügyre vonatkoznak, az egészségügyi bizottság tagjaként erre koncentrálok. Egyébként higgye el, nem a felszólalások számából látszik a munka, hanem a törvényalkotásokhoz szükséges folyamatos egyeztetések a fontosak.

 


Kérdező: kendeffy
Kupper Úr!

Hogyan értékeli a kerületet is érintő METRO-botrányt és azt a tényt, hogy lassan lehetlen lesz közlekedni a kerületben? Nem lehetett volna jobban megszervezni a beruházást és a közlekedést?

 

Tisztelt Kérdező !
Tíz éve mondjuk, hogy baj lesz, hogy nincs tőke, rosszul van az egész koncepció kitalálva. Ez is a Főváros és a kormány felelőssége.

 


Kérdező: Lili
Csókolom!

Ha most ide írok, akkor ki tetszik tenni a kérdésemet? Mert anyunak üzenem, hogy nagyon szeretem.

Braun Lilla
4.b.

 

Szia Lilla!
Te vagy a legfiatalabb érdeklődőm a fogadóórán, szivesen teljesítem a kérésedet. További szép napot neked és a mamádnak!

 


Kérdező: Dr Bubó
T. Kupper András!

Ön szerint mit nem csinál jól a polgármester?

Dr. B.

 

Kedves Kérdező!
Egyszerűbb lenne arra válaszolnom, hogy mit csinál jól. De ugye nem várja tőlem, hogy akár félmondattal is Molnár Gyulának kampányoljak?

 


Kérdező: Választópolgár
Tisztel Frakcióvezető úr!

A kérdésem az lenne, hogy aktuális-e most itt a kerületben egy előrehozott választásról beszélni? Fel vannak-e maguk készülve arra, hogy , ha az országban fokozódik a helyzet, akkor nyilván itt a kerületben sem lehet ölbetett kézzel nézni, hogyan nem csinál semmit a szoci csapat. Az semmirekellő szdszről nem is beszélve.

 

Kedves Választópolgár!
A szociális népszavazás is igazolta, hogy csapataink bármikor hadra készek. Televagyunk tetterővel és a jövőre vonatkozó tervekkel. Egy választást azonban csak Önökkel együtt tudunk megnyerni, Önre is számítunk.

 


Kérdező: virág
akkor most az mdf ezt direkt csinálta? vagy ki van e mögött?
magyarázza el, ha tudja.
amúgy mi a belső megítélése Almássy körül kialakult botrányról?

 

Kedves Kérdező!

Nem az MDF csinálta, ez történt az MDF-fel.
Az én hipotézisem szerint ez azért történhetett meg, mert van egy párt, akit hite, politikai meggyőződése, politikai célkitűzései helyett a pénz kezdett mozgatni. Az alternatív elnök jelölt mögött is olyan gazdasági érdekek mozdultak meg, amelyek "be akarták magukat vásárolni" a Parlamentbe.
Mindez persze csak hipotézis.

 


Kérdező: kerületi
és más szocival összejár?

Nem. A Molnár Gyulával olykor muszáj vagyok tárgyalni. A barátaimat pedig a saját értzékrendem alapján választom meg.

 


Kérdező: gormiti
Kedves Kupper Úr!

Mire számítsunk a Kelenföldi Városközponttal kapcsolatban? Elértek valamit a fővárosnál?

gormiti

 

Kedves Kérdező!
A Fővárosnál nem , de sikerült változtatási tilalmat elrendelnünk, és ezzel ellehetetlenítettük, hogy a városközpont egyszerű ingatlanpanamává alakuljon 

 


Kérdező: Hajrá
Üres duma, és első intézkedést kérdeztem.
Így szavazzak magára, hogy ennyire figyel az emberekre?

 

Kedves Kérdező!
Válaszomban az azonali intézkedést igénylő területeket jelöltem meg. Milyen konkrétumokra gondol? Melyiket fejtsem ki ?

 


Kérdező: mennyi
most őszintén,
rajtam kívül hány olyan ember ír most magának, akit nem ön szervezett ide???

A barátaim és ismerőseim engem közvetlenül szoktak megkérdezni , nem fórumokon szólnak hozzám. Nincs szükségem ilyen tipusú beépített emerekre. És Önnek mi a kérdése?

 


Kérdező: Szonja
Kedves András!

Elnézést, hogy rágom a csontot, de az Albertflva mellékletre adott válasza kedves, de nem tudok vele mit kezdeni. Azért köszönöm!

Sz.

 

Kedves Szonja !

Ha megtisztel e mail címével , tovább tarthatjuk a kapcsolatot és akár egy személyes találkozón is tudunk beszélni arról, hogy Albertfalván mi fejlődött és milyen terveim vannak még.


Nagyon köszönöm az érdeklődésükkel, igazán megtiszteltek. Továbbra is várom kérdéseiket, véleményüket, észrevételeiket, és javaslataikat andras.kupper@paralment.hu e-mail címen.