Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 13. szombat, Ida

MSZP-SZDSZ:Nem támogatta a Fidesz a Lágymányosi öböl parkjának önkormányzati működtetését

Leszavazta az újbudai Fidesz frakció azt, hogy a polgármester tárgyalásokat kezdjen a magánberuházással megvalósult Lágymányosi öböl parkjának átvételéről. Az ellenzéki képviselők a gazdasági számítások hiányára hivatkoztak.

"Ismét cserbenhagyta az újbudaiakat a kerületi Fidesz frakció, amikor a szeptember harmadikai testületi ülésen nem támogatta, hogy a polgármester tárgyalásokat kezdjen a négy és fél milliárdos magánberuházással felújított Lágymányosi öböl-Kopaszi-gát park üzemeltetésének átvételéről" - állítja az MSZP-SZDSZ frakciója Újbudán.

Az 36 hektáros elhanyagolt területet öt évvel ezelőtt megvásároló ingatlanfejlesztő cég gyönyörű parkot, hatalmas közösségi teret, vízi színpadot, strandot, futópályát, építészeti nívódíjjal jutalmazott vendéglátóhelyeket alakított ki és épített, amelyek bevételi díja fedezi azt a ráfordítást, amibe a kerületnek az üzemeltetés kerül.

Molnár Gyula polgármester a húszhektáros park üzemeltetéséről szóló tárgyalásokra kért felhatalmazást a testülettől, de csak az MSZP és az SZDSZ szavazott igennel a kezdeményezésre. "Örültem volna, ha a testületben valamennyi párt a szavazatával együtt demonstrálja, hogy vannak összefogásra érdemes ügyeink a XI. kerületben. Egy közpark, a rendszerváltás óta Budapest legnagyobb és legszebben felújított közparkjának kerületi használatba vétele szerintem ilyen ügy. A Fidesz azonban ismét demonstrálta, mennyire felelőtlen, és a kerületi politizálásban sem tesz gesztusokat, csak az állandó opponálás politikáját tudja folytatni" - mondta a döntést követően Molnár Gyula. "Megfosztanák Újbudát, és a budapestieket egy ilyen hatalmas lehetőségtől, a rendszerváltás óta kiépített legnagyobb fővárosi közpark átvételéről, és hasznosításáról."

Az építtető magánberuházó rendkívül korszerű infrastruktúrát, és gyönyörű környezett alakított ki az elhanyagolt telken, 4,5 milliárd forintot költve a húszhektáros területre. Miután építő és értékesítő cég, nem várható el, hogy a park, a strand és az éttermek bérbeadásával foglalkozzék, és élénk, pezsgő kulturális életet hozzon Budapest legszebb közparkjába. Szerencsénk van: az előzetes számítások szerint a park legalább annyi pénzt hoz is, mint amennyibe az üzemeltetése kerül" - mondta a polgármester.